Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor
Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor

Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor. Kripto para piyasasında 13 milyar dolarlık bir kazanç kaydedildiği için, Bitcoin fiyatı (BTC) 7.050 dolara yükseldi.  ve diğer ana kripto para birimleri de günlük bir değer artışı kaydetti.

Kripto para piyasası bir ayı döngüsünden geçiyor

Kripto para piyasası bir ayı döngüsünden geçiyor ve üç ila altı aylık bir süre içinde 10 ila 100 kat daha fazla geri dönüş isteyen spekülatörler piyasayı terk ediyor. Güney Kore gibi ülkelerde, birkaç ay önce aktif olarak ticaret yapan ünlüler, Bitcoin imajını ve kripto para piyasasının geri kalanını çarpıtarak kamu özürü sunuyorlar.

Spekülatörler, piyasadaki FOMO (kayıp olma tehlikesi) veya panik nedeniyle kripto para piyasasının hem yukarı hem de aşağı yönlü hareketlerde aşırı oynaklık gösterme eğiliminin temel nedenlerinden biri olan, piyasaya doğru ya da aşağıya indiğinde tepkilerini abartmaya eğilimli.

Kripto para piyasasında aşağı yönlü hareket abartıldı

Son üç ayda, düzeltme Ocak ayında başladığı için, kripto para piyasasında aşağı yönlü hareket abartıldı. Büyük satış hacimleri gösterildi ve pazar yüzde 72 civarında bir düzeltme kaydetti. Son düzeltme pazar tarihinin üçüncü en kötü düzeltmesi oldu.

Ancak, aynı eğilim pek çok kez görüldü ve her defasında pazar kendini düzeltti ve iyileşti. 2014 yılında, bu toparlanma süreci bir yıl sürdü. Bu düzeltme sırasında BTC, 6.000 doların altına düştükten sonra, 7.000 dolardan 8.000 dolara kadar, bazen 7.000 doların altına inerek 8.000 doların üzerine çıkarak dalgalandı.

Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor
Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor

Güney Kore ve Japonya’da, dijital para birimlerinin benimsenme oranı yükseliyor

Açıkçası yatırımcılar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kısa vadeli eğiliminden emin değiller. Böyle bir dönemde, temeller önemli ve özellikle kripto para birimlerinin benimsenmesi çok önemli.

Güney Kore ve Japonya’da, Bitcoin ve kripto para pazarının olumsuz imajına rağmen, dijital para birimlerinin benimsenme oranı yükseliyor. Japonya’nın en büyük elektronik perakendecisi Bic Camera, artık Bitcoin kabul ediyor. Ülkenin en büyük bütçeli havayolu şirketi ve otel zinciri Capsule Bitcoin’i sistemine entegre ediyor. Güney Kore’nin üçüncü büyük e-ticaret platformu 12 kripto para birimini birleştiriyor.

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin önceki seviyelerine dönmesi birkaç ay sürebilir

İşlem hacmine ve çıkarlara dayalı olarak, kripto para piyasasında kuşkusuz bir ayı döngüsü yaşanıyor ve Bitcoin gibi kripto para birimlerinin önceki seviyelerine dönmesi birkaç ay sürebilir.

Analistler, Bitcoin’in orta vadeli eğilimi üzerinde pozitif düşünüyor

Yine de birkaç analist, Bitcoin’in orta vadeli eğilimi üzerinde pozitif düşünüyor. Bir kripto para tüccarı olan Nick Cote, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 7.700 dolarlık seviyesini test edebileceğini ve momentumunu sürdürmesi durumunda 8.000 dolarlık bölgeye geri dönebileceğini belirtiyor.

Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor ve diğer kripto paralar bu eğilimi takip ediyor

Bitcoin fiyatı mücadeleye devam ediyor ve diğer kripto paralar bu eğilimi takip ediyor. Şu anda, piyasadaki çoğu kripto para birimi korelasyonlu bir şekilde hareket etmekte ve varlıkların büyük çoğunluğu Bitcoin fiyat eğilimini takip etmekte. Kripto para birimlerinin birleşik fiyat hareketleri istikrarsız ve olgunlaşmamış bir piyasaya işaret ediyor. Bu durumda kripto para birimleri farklı yönlerde hareket etmeye başlayıncaya kadar, piyasa istikrarsız ve yüksek düzeyde oynak olmaya devam edecek.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin