Bitcoin USDT trend alanında konsolide kalmaya devam ediyor: Şimdi Bitcoin ne olacak?

Bitcoin fiyatı, kısa vadede düşüşü tetikliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa yarın itibarıyla 1 haftalık kapanışı yapacak. Tüm gözler ise Bitcoin’e çevrilmiş durumda. Bitcoin fiyatı bu 6 günlük performansta ise fazla sürpriz yapmadı. Genel yapıda BTC, belli bir konsolide oldu. Oynaklık zaman zaman kendini de gösterdi. Buna en iyi örnek dün açıklanan tarım dışı istihdam gösterilebilir.

Belirli göstergelere bakmak, olası bir Bitcoin fiyatı düşüşünü tetikleyebilir. Bitcoin fiyatı, son birkaç gün içinde yüksek volatilite kripto para birimini örttüğü için 23.000$ aralığında sıkışıp kaldı. 

BTCUSD Günlük Grafik
BTC/USD Günlük Grafik

Oysa ki haftayı 24.000$ seviyesinin oldukça üzerinde açmıştı. Bitcoin şimdi 23.000$ aralığında işlem görüyor. Bu arada, kısa vadeli yatırımcıların son ticaret faaliyeti, BTC fiyatında olası bir düşüşün sinyallerini veriyor.

Yakın gelecekte Bitcoin fiyatı düşer mi?

Kısa vadeli yatırımcılardan gelen satış eğilimi nedeniyle fiyat düşüşü ihtimali var gibi. Aynı şey teknik göstergelere de yansıyor. Bitcoin yükselen bir kama modeli oluştururken, görünüm varlık için olumsuz. CryptoQuant analizine göre direnç çizgisinin altında RSI ve MACD osilatörlerinde negatif bir ayrışma olduğunu söylüyor. CryptoQuant,

“Direnç çizgisinin altında, RSI ve MACD osilatörlerinde negatif bir ayrışma görüyoruz. Bunlar, kama kırılma olasılığının bir ön sinyali olabilir.”

BTCUSD Haftalık Grafik
BTC/USD Haftalık Grafik

Benzer şekilde, başka bir gösterge olan Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR), açık bir düşüş eğilimi ile potansiyel bir fiyat düşüşüne işaret ediyor. “Kısa vadeli yatırımcıların SOPR’si düşüş eğiliminde 1. seviyeye ulaştı.” SOPR , USD cinsinden gerçekleşen değerin ve harcanan çıktının yaratılmasındaki değerin oranı olarak ortaya çıkar.

Bitcoin market değeri
Bitcoin market değeri

Bitcoin için destek seviyesi

Bitcoin fiyatı Cumartesi günü 23.200 dolar seviyesinden neredeyse hiç sapmadı. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin fiyatı son 24 saatte %0,79 artışla 23.000 dolar bölgesinde kalıyor.

Haftalık bazda, en iyi kripto para birimi %5,33 düşüş yaşadı. Bitcoin fiyatı için yukarı yönlü momentumda yavaşlama sürüyor. Analiz, BTC’nin mevcut fiyat aralığında tutunamaması durumunda 22.600 dolarlık bir desteğe geri düşebileceğini belirtti. BTC destek fiyatına ulaşmayı başarırsa, bir sonraki destek 22.200 dolar civarında olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin