Cboe, ABD'de ilk bitcoin ETF'sini listelemek için başvuru yaptı
Cboe, ABD'de ilk bitcoin ETF'sini listelemek için başvuru yaptı

Bitcoin fiyatı, kısa vadede bu formasyona göre 26.000 doları görebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, daha düşük zaman dilimi grafiğinde oluşan yükseliş göstergesine göre 26.000 $ seviyesini geçebilir.

“Boğa Flaması” olarak adlandırılan model, bir varlık yukarı doğru bir bayrak direği oluşturduktan sonra Üçgen benzeri bir yapı oluşturduğunda oluşur. Tüccarlar bunu bir önyargı sürekliliğinin sinyali olarak algılarlar, yani varlığın Üçgen yapısını kırdıktan sonra önceki eğilimi yönünde devam edeceğine inanırlar.

Bitcoin Saatlik Grafiği

Bitcoin, aşağıdaki özellikleri göstererek bir saatlik (1H) grafiğinde benzer bir Bull Pennant oluşturuyor:

Bayrak direği: Flama yapısını oluşturmadan önce, BTC/USD yükseliyordu. Bu, bir bayrak direği oluşumuyla sonuçlandı.

Fiyat Dalgalanması: Bir bayrak direği tepesi oluşturduktan sonra, BTC/USD, daha düşük ve daha yüksek dipler geride bırakırken yana doğru hareket etmeye başladı. Bu ona üçgen bir yapı şeklini verdi.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Tüccarlar artık uzun süreli yükseliş eğilimlerini teyit etmek için formasyonun üzerinde bir kırılma bekliyor. Böyle bir hareket olursa, yukarı taraftaki hedefi Bayrak Direğinin yüksekliği kadar kaydırır. Mevcut durumda, yükseklik yaklaşık 3.200 dolar. Bu, koparma hareketinin BTC/USD’yi formasyonunun zirvesinden ölçüldüğü gibi en az 26.294 $ ‘a iteceği anlamına geliyor.

Samurai Trading Academy tarafından yapılan bir araştırmaya göre Bull Pennants yüzde 70 başarı oranına sahip. Bu nedenle, mevcut yükseliş devam modelinin geçersiz hale gelme olasılığı hala yüzde 30 olabilir. Böyle bir durumda, BTC/USD kuru daha düşük düzeltme riski taşıyacaktır – yine Bayrak Direğinin yüksekliği kadar.

Bu, kabaca pariteyi, şimdi bir destek seviyesi olarak çalışan önceki direnç hedefi olan 20.000 $ ‘a düşürebilir.

BTC/USD haftalık grafiği

Uzun vadeli zaman çizelgesi grafikleri, düşüş düzeltme görünümünü desteklemekte. Arka arkaya kazançları kaydettikten sonra, Bitcoin piyasası artık aşırı ısınmış durumda. Bitcoin’in haftalık grafiğindeki Göreceli Güç Göstergesi, aşırı alım sinyalleriyle aynı şeyi gösteriyor (RSI 70’in üzerindedir).

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Basit bir ifadeyle, Bitcoin ideal teklifinden daha yüksek bir oranla işlem görüyor. Bu, tipik olarak fiyat hareketlerinin olumsuz tarafa nötrleştirilmesine yol açar. Böyle bir durumda, kripto para birimi RSI’sını normal bölgeye geri getirmek için en az yüzde 20-30 oranında düşüş riski taşıyor. Bu otomatik olarak BTC/USD kurunu 20.000 $ ‘a yaklaştırır ya da daha aşağına düşürebilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin