Bitcoin fiyatı, iyileşme rallisine devam edecek mi?

Bitcoin fiyatı, iyileşme rallisine devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimiyle ilgili beklentiler piyasada çoğalıyor. İki gün üst üste 17K üstünde kapanış gerçekleştiren BTC için umutlar yeşerecek mi? Yoksa bir FOMO oluşturulup yeniden düşüş gelecek mi?

Bitcoin fiyatı, beklenmedik bir sürprize imza atarak haftalık 17.200 doların üzerinde kapanış yaptı. Bu kapanış son 3 haftanın en kritik noktası oldu. Aralık ayını kötü geçiren ve aylık/yıllık kapanışın kötü olması korkuyu tetiklemişti.

Yeni yılla gelen durgunluk şimdilik yerini hareketliliğe bıraktı. Bitcoin fiyatı önemli bir kazanım elde ederken asıl ilerleme altcoin varlıklarında yaşandı.

Bitcoin fiyatı, daha fazlasını zorlamak istiyor

Bitcoin fiyatındaki U şeklindeki toparlanma, yuvarlanan bir dip formasyonunun oluşumunu gösterdi. Yukarı dönüş havası, varlıkların fiyatını yükselten sürekli bir toparlanmaya işaret ediyor. 

BTC fiyatı şu anda 17.300$’lık yerel direnci aşmak için mücadele etse de, bu yükseliş alıcıları daha da yüksek fiyat seviyelerine ulaşmaya teşvik edebilir.

Hacim faaliyetindeki kademeli artış, alıcıların potansiyel toparlanma taahhüdündeki büyümeyi yansıtıyor. Bitcoin fiyatı, alıcının hedeflerini tehdit altına alan 17300 $ yerel direncinde agresif bir satışla karşı karşıya kalıyor.

Teknik gösterge

  • Volatilite: Orta
  • Direnç seviyeleri – 18.150$ ve 18.700$
  • Destek seviyeleri – 16.430$ ve 16.340$

FUD nedir? FOMO nedir?

Kripto piyasasının en çok bilinen iki kavramı da FUD ve FOMO’dur. Piyasada sıkça bu iki terimi duyarız. FUD; korku, endişe ve belirsizliğe işaret eder. Körü haberlerin gelmesiyle FUD dalgası ortaya çıkar ve amatör yatırımcıların daha çok satış yaptığı görülür.

FOMO ise; trendi kaçırma korkusu olarak bilinir. Yani yükseliş hızla olmasıyla daha fazla gidecekmiş hissi doğar. Ancak FOMO’ya kapılan bir yatırımcı ani bir düşüşte daha çok terste kalabilir.

Bitcoin kaç dolar?

BTC/USD paritesi şu anda 17.315 seviyelerinde. Bitcoin fiyatı iyi bir noktadan fiyatlanırken işlem hacminde de artış geliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin