featured

Bitcoin fiyatı İran’da 29.000 dolara ulaştı, Novogratz dijital altın vurgusunu yineledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mike Novogratz’a göre, Bitcoin fiyatı “küresel belirsizlik” e ABD ve İran arasındaki gerginliğin en şiddetli yükselişinden yararlanarak tepki gösterdi.

Helsinki merkezli P2P kripto para borsası olan LocalBitcoins’de Bitcoin (BTC) fiyatı 983 milyondan fazla İran riyaline (kabaca 29.500 $) ulaştı. Bu, bugünkü 7.333 dolarlık piyasa değerine göre yaklaşık yüzde 300 daha yüksek.

Bitcoin Price

Bitcoin, yeni dijital altın

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, BTC fiyatının küresel belirsizliğe tepki vermesinin harika olduğunu söyledi. Önde gelen kripto para, ABD hava saldırısıyla İran’ın en güçlü askeri komutanı Qasem Soleimani’yi öldürmesinden sadece birkaç saat sonra yüzde beşten fazla arttı.

Son fiyat artışları, Bitcoin’in altın çağının modern bir versiyonu olduğu anlatısını pekiştirdi. İran haberlerinden sonra petrol fiyatlarının tavan yapmasının ardından özellikle altın ve BTC, bu emtiayı takip etti.

Oil and Bitcoin prices

Bununla birlikte, tanınmış kripto analisti Mati Greenspan, nispeten küçük olan İran kripto pazarının tek başına bu kadar önemli bir fiyat hareketine neden olması gerçeğine vurgu yaptı.

Kripto paraya akın

Mayıs ayında, LocalBitcoins borsası, geçmişte kişiler arası ticaret için en canlı pazarlardan biri olan İran vatandaşları için kullanılamaz hale geldi. Kripto, ABD tarafından getirilen ve kısıtlamaya yol açtığı iddia edilen sert ekonomik yaptırımları atlamanın bir yolu olarak görülüyor.

Şu an itibarıyla, platformun İran bölümü aktif ve çalışıyor ve bazıları BTC satın almak için yüksek bir fiyat ödemeye istekli görünüyor.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin