Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

Bitcoin fiyatı ile hash rate birbiriyle ilişkili mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin hash rate, Blockchain ağının gücünü ve güvenliğini göstermesi sebebiyle kripto paraların doğuşundan beri en önemli verilerden biri. Peki hash rate ile Bitcoin fiyatı birbiriyle ilişkili mi?

Bitcoin hash rate ile fiyat arasında önemli bir korelasyon var

Bitcoin’in son derece öngörülemez olduğu aşikar olsa da bazı veri setleri piyasa dalgalanmalarının ortak metriklerle izlenebileceğini gösteriyor. Blockchain.com‘daki bazı veriler üzerinde bazı testler gerçekleştiren bir Reddit kullanıcısı, 2009 yılında Bitcoin hash rate ile fiyat arasındaki garip benzerlikleri fark etti.

Öyle ki bu dönemde değerler hash değerinin üzerine çıktığında Bitcoin satın almak, yavaş bir satışla birlikte dört durumda büyük fiyat artışlarından önce geliyor. Bu korelasyon, Bitcoin’in söylendiği kadar rastgele olmadığı anlamını taşıyor. İşlem maliyetleri, fiyatlama davranışları, teknolojik araştırmalar ve basit haberler, tıpkı konvansiyonel pazarlar gibi BTC fiyatlarını da yönlendiriyor.

Madencilik operasyonları artmayı sürdürüyor

Buna karşılık, Bitcoin’in madencilik operasyonu ve fiyatı 2009 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde arttı. Bu da hash oranlarını uygulanabilir bir ticaret stratejisi olarak kullanmadan önce ölçülecek daha geniş bir örnek olduğunu anlamına geliyor. Fiyat artışının, paydaşların gerçek dünyada dijital varlıkları çok az kullanma niyetiyle hızlı kâr elde etmek istedikleri kripto para birimi dünyasında sayısız spekülatif ve perakende ilgisi yarattığı görülüyor.

Hash oranı grafiği son zamanlarda yatay bir görünüm izliyor. Bitcoin’in istatistiksel karmaşıklığı çoğaldı: Her saniyede 74 katrilyon hesaplama yapıldığını gösteriyor. 12 Mayıs 2020’de ise madencilik ödüllerinin 6,25 BTC’ye düşmesi bekleniyor.

cryptopolitan

Weiss Kripto Sıralaması açıklandı: Birinci Bitcoin veya Ethereum değil!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin