Bitcoin fiyatı için hangi yön mümkün? Yükseliş mi, yoksa daha fazla düşüş mü?

Bitcoin fiyatı için hangi yön mümkün? Yükseliş mi, yoksa daha fazla düşüş mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Bitcoin fiyatı, 16.500 doların üzerinde bir yapıda tutunuyor. Her ne kadar güçlü durmasa da bu bölgeyi tutması oldukça kritik olarak gözüküyor. Hatta burada bir kırılım gerçekleşti. Fakat toplanmayla birlikte yeniden 16.700 dolar seviyelerine tırmandı.

Piyasada dolaşan FUD haberleri, kriz ve iflas gibi nedenlerden dolayı Bitcoin fiyatı istenilen tepkiyi gösteremedi. Yeteri kadar kurumsal alım gelmemesi ve hacim eksikliği fiyatın belli alanda kalmasına neden oldu.

Bitcoin fiyatı 1 aylık görünüm
Bitcoin fiyatı 1 aylık görünüm

Piyasadaki olumsuz hissiyat asıl Çarşamba günü başladı. Fed toplantısında önümüzdeki yıl için daha fazla şahin görünüm faizi kısıtlı gösterse de krizi tetikledi. Buunla birlikte piyasa 1 trilyon dolarlık değerden artık çok uzakta kaldı. Bitcoin’in şu anki değeri dahi yarım milyar doların çok çok altında.

Bitcoin fiyatı için yön neresi?

BTC ve ETH dominance son 2 gündür oldukça baskın. Bu da diğer kripto para birimlerini zora sokuyor. Özellikle de piyasada BTC.d tüm imkanları kullanıyor. Buna rağmen Bitcoin fiyatında ilerleme istenilen seviyede olamadı.

Yatırımcılar yönü kestirmek de artık fazlasıyla zorlanıyor. Yukarı yön için 19.000 dolar işaret edilirken, sert düşüşler 15K’nın altını işaretliyor.

Kripto analisti CredibleCrypto, 17 Aralık’ta attığı bir gönderide Bitcoin (BTC) fiyatı için 16.500 dolar destek seviyesini yeniden etiketlediği için iki senaryo paylaştı. Kısa vadede Bitcoin fiyatının 19 bin doların üzerine çıkması konusunda yükselişini sürdürüyor.

Bitcoin fiyatının bu seviyeden toparlanması için 16,5 bin dolar seviyesini tutması gerekiyor. BTC fiyatının önce 17.300 dolara dokunacağını ve 19 bin dolara doğru ralli yapmak için 18 bin dolarlık direnci kırması gerektiğini söylüyor. Analistin bu düşüncesi için şartları oluşması bazı uzmanlara göre de zor gözüküyor.

Diğer yandan analist, BTC fiyatı 16,5 bin dolarlık desteğin altına düşerse, 15.600 doları ilk başta dönüm noktası olarak açıkladı. 15.000 doların altında düşüş ihtimalini düşünmeyen analist, bu bölgenin altında ayıların son hamlelerini gerçekleştireceğini paylaştı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin