Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri
Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri

”Bitcoin fiyatı hash hızını takip etmiyor. Ama bu ‘ölüm sarmalına’ neden olmayacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinShares tarafından hazırlanan son raporda, Bitcoin madencilerinin gerçekten piyasadan çıkış yapması durumunda madencilik kârlılığı ve hash rate gibi çeşitli Bitcoin madencilik gerçekleri ortaya koynuluyor. Aynı zamanda madenciliğin çevre için bir tehdit olmadığını ve en az bir Xbox One kadar büyük miktarda enerji tüketmediğini paylaşıyor. Ancak en önemlisi rapora göre, Bitcoin fiyatı hash hızını takip etmiyor.

Kripto sektörü, gezegendeki en temiz sektörlerden biri

Son blogunda Bitcoin fiyatını, hash rate’i ve madencilik ağını kapsayan farklı dinamikleri konu alan CoinShares araştırma başkanı Christopher Bendiksen, Bitcoin’in ölmediğini belirtiyor. Her şeyden önce, Bitcoin madenciliği çevresel bir tehlike olarak görüldü. Enerji yoğun olması nedeniyle çevreye tehdit oluşturduğu için göz ardı edilemeyeceği konusunda sürekli eleştirildi. Bununla birlikte, araştırma şirketi CoinShares tarafından yapılan son araştırmalara göre, Bitcoin madenciliği, inandığı kadar zararlı değil. CoinShares’in raporunda konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Sonuç olarak bu, Bitcoin madenciliğini gezegendeki en temiz endüstrilerden biri haline getiriyor, bu daha az araştırılan ve daha fazla fikir temelli kaynakların ortaya koyduğu şüpheli iddialardan çok uzak. Bitcoin madenciliğinde enerjinin kullanımı belirttiği gibi, çok fazla çevreye zarar vermez.

 “Sektörden ayrılan madenciler, “ölüm sarmalına” neden olmayacak.”

Christopher Bendiksen, bazı Bitcoin madencilerinin donanımlarını kapatıp sektörden çıkış yaptıklarını açıkladı. Ancak ona göre, bu bir “ölüm sarmalına” neden olmayacak. Temel olarak, Bitcoin madencileri için önemli olan fiyatlar için iki kesme seviyesi var; bunlardan ilki, ROI (yatırımın getirisi). Bu seviyenin üzerinde, bu zararın altına inerken yatırım yapılır. İkincisi, nakit akışının pozitif ama potansiyel olarak zarar vermesi, ancak bunun altında madencilik dişlilerinin risk iştahı, endüstri görüşü ve sermaye seviyelerine bağlı olarak kapanması muhtemel.

Halihazırda nakit maliyet seviyesinin yakınında bulunuyoruz. Son zamanlarda hashtakidüşüş, son fiyat düşüşü sırasında bunun üzerinde olduğumuzu ve ağdan önemli miktarda madencilik ekipmanının çıkarılmasına neden olduğunu gösteriyor.

paraguay kripto madenciligi

Christopher Bendiksen: ‘’Bitcoin fiyatı hash hızını takip etmiyor.”

Hash rate’e gelince, fiyat artışları devam ediyor, ancak fiyat düşüşlerine daha hızlı tepki veriyor. Bendiksen “fiyatın hash rate’i takip etmediğini ve hiçbir zaman bunu yapmadığını” belirtiyor. Raporda, mevcut Bitcoin fiyatı yaklaşık 4.000 dolar olduğunda, tahmin oluşturma maliyetini 6.800 dolara  getiriyor. Bunun anlamı, şudur:

Birçok madenci şu anda sıkıntıya düşüyor. Verimsiz madencilik ekipmanı ve yüksek maliyetli elektrik madencileri ağdan çıkmaya zorluyor.

Ancak, zorluk seviyesi düşük seviyeye geldiğinde bu madenciliğin sonu anlamına gelmez. Ayrıca, madencilik maliyetinin tamamı yine Bitcoin fiyatının altında bir seviyeye düşüyor.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin