Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?
Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Bitcoin fiyatı düşüyor ama Bitcoin madenciliği şimdi daha ucuz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para fiyatları, Pazartesi günü kaybedilen zeminin bir kısmını geri çekti. Pazartesi günü %8’e kadar düştükten sonra Bitcoin fiyatı, Pazartesi günkü seviyesinden bu yana %1 oranında artışla 3.930 dolar seviyesine yerleşti.

Bitcoin madenciliği şimdi daha ucuz

Bitcoin ve büyük kripto para birimi fiyatları, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden diplere düşerken Bitcoin madencilerinin kârlılığı hakkında tartışmalar oldu. Fundstrat Global Advisors’ta veri bilimi yöneticisi olan Sam Doctor’a göre, madenciler fiyatların düşmesiyle bir miktar geri dönüyor. Sam Doctor konuya yönelik şunları söylüyor:

Modelimiz, Antminer S9’daki her BTC’nin madencilik maliyetinin Eylül ayında 5.300 dolardan başlayarak 4.500 dolar olduğunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatı madenciliği vurmadı

Antminer S9, Bitcoin’ler ve diğer dijital varlıklar için kullanılan özel bilgisayar donanımını ifade ediyor. Sam Doctor sözlerinin devamında şunları söylüyor:

Amortisman gideri, yeni cihazlar piyasaya çıktıkça düşük bir teçhizat maliyetini yansıtarak, Eylül ayına kıyasla yaklaşık 2000 dolar seviyesinde düştü. Tam yüklü breakeven, Eylül ayında 7.300 dolarlık bir kırılma ile kıyaslandığında, şimdi 5.700 dolar.

Marketwatch

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin