Bitcoin yükselişi, vadeli işlemlerde işi tersine çevirdi: Short’çular tasfiye oldu

Bitcoin fiyatı dolar karşısında yükseldi: Son 6 ayın en yüksek seviyesi geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haftanın en büyük sürprizini Bitcoin yaptı. Lider kripto para birimi dün yeniden zirveye tırmanış hamlesi yaptı. Bitcoin fiyatı dolar 23.000 seviyesini hızlı bir şekilde kırdı. Bu kırılım sayesinde 24 bin dolar bölgesi de geçilmiş oldu.

Bitcoin fiyatı dolar karşısında uzun süredir 24.000 bölgesini geçememişti. 2022 yılının aralık ayında büyük bir akümüle sürecinden sonra kopma gerçekleşti. 20 bin doların yeni yılla kırılması ve sonrasında gelen ralli süreci tüm piyasaya olumlu yansıdı.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), son birkaç saatte çift haneli büyüme kaydetti. Hatta bu büyüme yüzdelik olarak 12’yi gördü. Bu sayede Bitcoin fiyatı dolar bazlı 25.000 bölgesine yaklaştı.

Bitcoin fiyatı daha fazlasını yapabilir mi?

Dün akçam saatlerinde gelen ralli ile beraber 6 ayın en yüksek seviyesini gören bir Bitcoin oldu. Şu an haberi yaptığımız esnada da  BTC/USD paritesi, %11,72 artışla 24.700$’lık bir fiyatla alıcı buluyor. Piyasa değeri ise neredeyse yarım trilyon dolara ulaştı. Değer tam olarak 476 milyar dolar seviyesinde.

Son hamle, piyasada düşüş eğilimi olan yatırımcıları şaşırttı. Herkes enflasyonun okunmasını kötü olarak yorumlamıştı. Ancak bu gelişme Bitcoin üzerindeki stresi azalttı ve yönünü yukarı çevirerek beklentilerin tersine dönüş yaptı. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment şunları söyledi:

“Bitcoin, düşüş eğilimi gösteren yatırımcıların duyarlılığını şaşırtarak 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 14 Ağustos 2022’den bu yana ilk kez fiyatların 24.200 doların üzerine çıkmasıyla, artan kilit paydaş güveninin bir işareti olarak artan balina adreslerine dikkat edin.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin