Dikkat! Daha fazla iflas BTC’nin kuyusunu kazabilir…

Bitcoin fiyatı: Bunca sıkışıklığın içinde temel metrikler neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yaklaşık 10 gündür piyasa Luna’nın etkisinde kaldı. Özellikle de ilk kriz anında Bitcoin dahil tüm para varlıklarının oynamamasına neden oldu. Bu yüzden lider kripto para birimi bir türlü istenilen serviyeye gidemedi. Bitcoin fiyatı şimdilerde ise yine aynı şekilde bir hareketlere bağlı kaldı.

BTC, bir türlü sıkıştığı alanın dışına çıkamıyor. Kademeli olarak düştükten sonra belli bir dar alanda sıkışıyor ve hacimsiz kalması değerini daha da düşürüyor.

Bitcoin, 30.000$ aralığını aşmak için mücadele etmeye devam ederken, önemli Bitcoin fiyat ölçütlerine ilişkin son rakamlar daha da düşüş eğilimini tetikliyor. Geçen haftaki Terra ekosistemindeki şiddetli çöküş, o zamandan beri en az %20 düşen Bitcoin fiyatı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip oldu.

Ayı Bitcoin fiyatı ve metrikleri

Glassnode tarafından paylaşılan bir grafiğe göre, Bitcoin’in NVT sinyali dört yılın en düşük seviyesi olan 235.252’ye ulaştı. Bu, 250 işareti civarındaki Temmuz 2018 seviyelerinden daha düşük olduğu anlamına geliyor.

İşlem Ağ Değeri (NVT) Sinyali, aktif ticaret senaryosu etrafında yatırımcı duyarlılığını ölçmek için kullanılır. Bu temel metriğin dört yılın en düşük seviyelerini kaydetmesi kırmızı sinyali verebilir. Yani düşüş eğilimi göründüğünden daha kötü olduğunu gösterebilir.

Sinyalin hesaplanmasında ham günlük işlem hacmi yerine günlük işlem hacminin hareketli ortalaması kullanılmaktadır. Bu nedenle, hareketli ortalama rakamları, piyasa duyarlılığının açık bir göstergesini yansıtmak için oranı iyileştirir.

Bitcoin kaç dolar?

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin son 24 saatte %3 düşüşle 29.320 dolardan işlem görüyor. Geçen hafta boyunca, en iyi kripto varlığının fiyatı büyük ölçüde sabit kaldı. Bu da BTC/USD paritesinin 29.000 dolar civarında dalgalanmasına neden oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin