Powell’ın açıklamaları Bitcoin’i besledi – işte ayrıntılar
Powell’ın açıklamaları Bitcoin’i besledi – işte ayrıntılar

Bitcoin fiyatı artmaya devam edecek mi? “Balon” bölgesine mi girdik? İşte bilmeniz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, son birkaç aydır istikrarlı bir şekilde yükseldi ve bugün erken saatlerde 50.000 doların üzerinde yeni bir tüm zamanlar rekoruna ulaştı. Ardından bir kırılma reddedildi ve kripto para biriminin fiyatı bu haberin yazıldığı esnada 49.100 dolara düştü.

Bitcoin fiyatı son aylarda neden hızla arttı?

PayPal’ın ABD’deki kullanıcıların kripto satın almasına, satmasına ve tutmasına izin verdiğini ve bu özelliği diğer yargı alanlarına yaymayı planladığını duyurmasının ardından, geçen yılın Ekim ayında Bitcoin fiyatı yükselmeye başladı. MicroStrategy, Square, MassMutual ve diğerlerinin BTC ile etkileşime geçmesiyle kripto para biriminin kurumsal olarak benimsenmesi kısa sürede artmaya başladı.

Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık bitcoin satın aldığını ve kripto para biriminde ödemeleri kabul etmeyi planladığını açıkladıktan sonra Bitcoin fiyatı 50.000 dolara yükselmeye başladı. Daha yakın zamanlarda, dünyanın en büyük saklama bankası olan Bank of New York Mellon, yeni bir kripto para birimi saklama hizmetinin kullanıma sunulmasıyla Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini finanse etmeye başlayacağını açıkladı.

Mastercard, bu ayın başlarında, tüketicilerin kripto ile ödeme yapmasına izin veren ancak fonları dönüştüren mevcut ortaklıklara eklenecek yeni bir işlevsellik aracılığıyla, bu yılın sonlarında trader’lara doğrudan kripto para birimlerinde ödeme alma seçeneği sunmayı planladığını ortaya koymasıyla, adopsiyon artmayı sürdürüyor.

Balon bölgesine mi girdik?

BTC’nin yükselişi, “balon bölgesine” girdiğimiz konusunda birçok spekülasyon gördü. 2017 yılında, kripto para birimi, ilk kripto para teklifi (ICO) sektöründeki bir balonun üzerinden tüm zamanların yaklaşık 20.000 dolara yükseldi ve sonunda patladı. BTC bir yıl süren ayı piyasasından sonra 3.000 doların biraz üzerine düştü.

Messari’de bir kripto para birimi araştırmacısı olan Jack Purdy, bu yıl Bitcoin fiyat grafiğinin, Bitcoin’in yaklaşık 2.700 dolardan işlem gördüğü ve yaklaşık 20.000 dolara yükseldiği Ağustos 2017 fiyat çizelgesiyle “neredeyse aynı” göründüğüne dikkat çekti.

Civic’in kurucusu Vinny Lingham grafikler hakkında yorum yaptı ve “bu henüz bir balon değil” dedi. Kendisi, bir sonraki balonun “hala gelmekte olduğunu” belirtti ve görünüşe göre Bitcoin fiyatının yakın gelecekte katlanarak artacağını ima etti.

Takma isimli kripto analisti Smart Contracter’ın boğa piyasasının zirvesinin 50.000 dolar olacağını tahmin ettiğini belirtmekte fayda var. Smart Contracter, 2018’de pazarın altını doğru bir şekilde tahmin etmesiyle tanınıyor.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin