Bitcoin fiyatı aramaları, Google’da son üç yılın en düşük seviyesinde
Bitcoin fiyatı Google arama sonuçlarıyla doğrudan bağlantılı.

Bitcoin fiyatı aramaları, Google’da son üç yılın en düşük seviyesinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler arama motoru Google’da uzun süredir liderlik sularında yüzen Bitcoin fiyatı aramaları (Bitcoin price), son üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Google Trends’ten elde edilen verilere göre arama terimi, 2015’ten bu yana popülarite bakımından oldukça düştü.

Google Trends nedir?

Google Trends, kullanıcılara dünya genelinde internet üzerinden yapılan toplam arama hacmine göre belirli arama terimlerinin sıklığını anlamalarını sağlayan bir hizmet.

Bu platform kullanılarak Bitcoin ticaretine yönelik ilgi düzeyini de öğrenmek mümkün olabiliyor.

Bitcoin performansı ve Bitcoin fiyatı aramaları paralellik gösteriyor

Mevcut veriler, 2013’ten 2017’nin başına kadar, dönem için arama sıklığının çoğunlukla düz olduğunu ve zaman zaman birkaç küçük ani artış yaşadığını gösteriyor. Bu istikrarın kırıldığı Mayıs 2017 ayından itibaren Bitcoin, rekor üstüne rekor kırarak 20 bin dolara ulaşmıştı.

Google Trends: "Bitcoin price" aramaları
Google Trends: “Bitcoin price” aramaları

“Bitcoin fiyatı” aramasının en yoğun olduğu dönem, Aralık 2017 ile Ocak 2018 arasında Bitcoin’in rekor fiyatını yakaladığı dönem oldu. 24 Aralık ile 30 Aralık 2017 aralığı, dönem için en fazla arama sayısının yakalandığı süreçti.

Şubat 2018’e gelindiğinde Bitcoin fiyatı aramaları, yarısından daha azına indi. Ardından, arama frekansı sürekli bir düşüş eğilimiyle devam etti ve kısa ömürlü bir Bitcoin fiyat rallisini izleyerek, 10 Haziran ve 16 Haziran arasında kısa süreli tekrar arttı.

Hodl ve Rekt aramaları da dikkat çekiyor

Google Trends, Hodl ve Rekt kelimelerinin aranma sıklığına ilişkin de ilginç veriler ortaya koyuyor.

Google Trends: "Hodl" ve "Rekt" aramaları
Google Trends: “Hodl” ve “Rekt” aramaları

Bir boğa koşusu umuduyla satışa direnmeyi gösteren ‘Hodl’ teriminin aranma sıklığı, Aralık 2017 sonlarında zirveyi yakalamıştı.

Ancak, Şubat 2018’den bu yana, bu terimin aranma sıklığı da büyük ölçüde düştü. Temmuz ayından itibaren ise büyük ticaret kayıplarını simgeleyen Rekt terimi, en çok aranan terimler arasına adını yazdırdı.

Türkiye’de durum ne?

Son 12 aya baktığımızda Türkçe olarak yapılan “Bitcoin fiyatı” terimi aramaları, 17-23 Aralık 2017 tarihlerinde zirveye ulaştı. Terimin küresel aramalarla paralellik gösterdiği görülebiliyor.

Google Trends: "Bitcoin fiyatı" aramaları
Google Trends: Bitcoin fiyatı aramaları

Google Trends verileriyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Litecoin son dört ayda sessiz kaldı, yatırımcılar teyakkuza geçti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin