featured
Bitcoin Fiyatı

Bitcoin Fiyatı, ABD Vadeli İşlemler Listelerinde 10,500 Doların Üzerinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Düzenlenmiş olan bitcoin vadeli sözleşmeleri için bekleme zamanı artık geride kaldı (en azından Amerika’da) ve piyasalar, haberlere karşı daha büyük reaksiyonlar göstermeye başladı. Bu nedenden dolayı bitcoin fiyatı, ABD vadeli işlemler listelerinde 10,500 dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor.

CoinMarketCap verilerine göre, bitcoin’in değeri, bu sabah Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFCT)’nin CBOE, CME Grubu ve Cantor Fitzgerald’ın 3 ürününün listesini onayladığı yönündeki haberlerden sonra 10,500 doların üzerine çıktı.

Basın saatinde, dünyanın en büyük kripto parası piyasa kapitalizasyonuyla birlikte, 24 saat içerisinde yüzde 11 oranında getiri sağlayan haberlere, yüzde 3.9’luk bir oran ekledi.

Yukarıdaki tablo şunları göstermektedir:

  • Düşen eğilim çizgisi, ihlal edilmiştir.
  • Bir yüksek alçak kalıp oluşturulmuştur.
  • Göreceli güç endeksi yükseliş eğilimi gösteriyor (50,00’in üzerinde) ve yükseliyor.

Görünen o ki bitcoin, bu yükselişle birlikte tekrardan 11,000 dolar seviyesine ulaşabilir. Bununla birlikte, daha uzun süreli tablolar, burada tartışıldığı gibi daha sağlam analizleri karşımıza çıkartacaktır.

Ayrıca, bu yükselişin çoktan dizayn edilmiş ve ayarlanmış olması da olasıdır. (CME Grubu, BTC Vadeli işlemlerini listeleme hakkındaki planlarını 1 Kasım’da açıkladı. Bu olaydan sonra BTC, yüzde 69 civarında değerlendi)

Bitcoin’in 11,300 dolar üstünde bir seviyeye yükselerek yeniden canlanması, kurumsal sermayenin piyasadaki yönünü değiştirip bitcoin’e dönmesiyle birlikte ihtimaller dahilinde.

Görüş:

  • 1 saatlik grafik daha ters bir yönde olmakla birlikte, iyi haberlerin fiyatlara etki etmesi konusunda dikkatli olunması önerilmektedir.
  • Burada belirtildiği gibi , 1 saatte ulaşılan 10,850 dolarlık bitcoin değeri,daha istikrarlı bir yükselişe işaret ediyor olabilir.
  • Ayrıca, “Doğrulara göre alım satım yap” ilkesinin bir riski olarak (CME’nin söylentileriyle yükselişe geçen bitcoin, söylentinin doğrulanmasıyla birlikte satılabilir ve kâr edilebilirdi) ticaret göz ardı edilemez.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin