14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları
14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları

Bitcoin fiyatı 8.000 doların altında: BTC ayın en düşüğüne doğru mu ilerliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı (BTC), geçtiğimiz hafta 200 günlük hareketli ortalama seviyesini kıramayınca başlayan düşüşün ardından bugün, son 10 günlük periyotta ilk kez 8.000 doların altına geriledi.

Birçok analiz, Bitcoin, söz konusu 200 MA’nın (şu an 8.769 dolar) altında işlem gördüğü sürece ayı (düşüş) piyasasının devam edeceğini öngörüyor. BTC alıcılarının bu seviyeyi kırma girişimleri birkaç kere başarısızlıkla sonuçlanınca satış pozisyonlarında artış görüldü ve Bitcoin fiyatı bölgeden uzaklaşmıştı ve şu an bu seviyenin yaklaşık yüzde 10 altında işlem görüyor.

Günlük BTC/USD grafiği

Şu an itibarıyla, kripto para kısa vadeli yükselen trend çizgisinin tepesinde destek buldu. Ancak mevcut durumun oldukça volatil olduğunu söyleyebiliriz.

Bir haftalık düşük hacim ve ilgiyle durgun alım satım işleminden sonra, Google trendlerinde ise Bitcoin’e karşı büyük bir hamle beklentisi görülüyor.

4 saatlik BTC/USD grafiği

Kripto topluluğunun çoğu yeni dip seviyelerin zamanının geldiğini düşünüyor. Ancak beklentiyle gerçekleşen çoğu zaman aynı olmayabilir. Yani, BTC fiyatı daha düşük seviyeleri de test edebilir. Önümüzdeki günlerde görülecek fiyat hareketi konusunda fikir sahibi olabilmek için ise bazı önemli göstergeleri yakında takip etmekte fayda var.

  • Toplam Piyasa Değeri: 216 milyar dolar
  • Bitcoin Pazar Değeri 144 milyar dolar
  • BTC Pazar Payı Endeksi: % 66,5 (2 ayın bir önceki ay 2 yılın en yükseği yüzde 72’den dönüş altcoin’lerin güçlendiğini gösteriyor.)
* CoinGecko verileri

Bitcoin fiyatı için izlenmesi gereken kritik seviyeler

Destek / Direnç noktaları: 4 saatlik grafiğe bakıldığında, Bitcoin’in en yakın destek seviyesi tam olarak günlük en düşük seviyedeki (7.920 dolar) yükselen trend çizgisi olarak tespit ediliyor. Daha aşağıda, geçen haftanın en düşük seviyesi olan 7.800 dolar bulunuyor. 26 Eylül’de başlayan düşük momentumdan bu yana Bitcoin, şu ana kadar iki kez destek bulduğu 7.700 dolar bandına düştü.

Düşüşün devam etmesi durumunda Bitcoin fiyatının hızla 7500 dolara indiğini görebiliriz. Ve bir sonraki hedef Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan Aralık 2017’de ölçülen Altın Fibonacci seviyesi-0,618’e denk gelen 7.200 dolar.

Bitcoin şu anki fiyat seviyelerinde destek bulursa, en yakın direnç 8.000 dolar ve 8.200 dolar olarak görülüyor. Yukarı yönlü bir sonraki seviye, kısa vadeli azalan trend çizgisi (yaklaşık 8.300 dolar) olmakla birlikte 4 saatlik 50-MA olarak dikkat çekiyor.

RSI Göstergesi (Günlük): Bu gösterge belki de tek pozitif sinyal. RSI, şu an artan bir trend çizgisi ile birlikte 33-34 civarında önemli bir destek seviyesiyle karşı karşıya.

Stokastik RSI osilatörü ise düşüş eğilimini işaret eden konumda gezmeye devam ediyor.

Özetlemek gerekirse, piyasayı olumlu tarafa döndürmek için BTc alıcılarının bu seviyeleri dip görmesi son derece önemli. Şimdiye kadar, hacim, satıcılar lehine çalışıyor. Bununla birlikte, son harekete rağmen, geride bıraktığımız günlerin düşük hacimli geçtiğiniz bir kez daha söylemekte fayda var.

cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin