featured

Bitcoin Fiyatı 5.000 Dolardan 4.000 Dolar’a Düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cumartesi günü bazı borsalarda 5.000 dolar seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, hızlı bir düşüşle neredeyse 4.000 dolara geriledi ve böylesine istikrarlı yükselişin aniden düşüşe geçmesi büyük merak konusu oldu.

Bitcoin fiyatının bu denli düşüşünün nedeni ise, Çin Hükümeti’nin özellikle ICO’lar hakkında çıkarmayı planladığı yeni düzenlemeler olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz hafta içinde birçok uzman, SegWit’in de aktifleşmesiyle birlikte Bitcoin fiyatının yükselişe geçeceğini ve ciddi rakamlara ulaşabileceği konusunda hemfikirdi.

SegWit sayesinde Bitcoin ağı, ölçeklendirme açısından muazzam bir ilerleme gösterdi, ortalama blok boyutunu 0,8 MB’a düşürdü ve mempool boyutu 140 milyondan 10 milyon bayt’a düştü. SegWit’i destekleyen cüzdan kullanan kullanıcıların ise transfer ücretlerinde düşüşler kaydedilmeye başlandı.

SegWit’in de aktifleşmesiyle Bitcoinde işler yoluna girdi ve tahmincler ard arda, bitcoin’in gelecekte ne kadar olacağına dair yeni tahminlerde bulunmaya hatta tahminlerini arttırmaya başladılar.

Peki ne oldu da birden Bitcoin fiyatında nerdeyse 1.000 dolarlık bir düşüş yaşandı?

Bitcoin fiyatındaki ani düşüş, Çinden gelen ICO projeleriyle ilgili yeni düzenleme haberleri oldu. Kripto para sektörüne yabancı olduğunu düşündüğüm bazı basın organları yazarları, genelde Bitcoin değerinin her artmasında ”balon” , her düşmesinde ise ”balon patlıyor” başlığı altında paylaştıkları haberler, Bitcoin kullanıcı ve yatırımcılarının, Çinden gelen haberler doğrultusunda satışa yönelmesi Bitcoin fiyatının düşüşüne… Bitcoin’in tüm sektörün lokomotifi olmasından dolayı ise alt coinlerin değerinin düşüşe geçmesi, gayet mantıklı sebepler olarak görülüyor.

Çinden gelen haberleri incelediğimizde, Bitcoin’in Çinde halen yasal olduğu, yapılacak olan düzenlemelerin yalnızca ICO’ları kapsadığını görüyoruz. Çin hükümeti’nin ya da yetkili mecraların çıkaracağı herhangi bir yasa’nın Çin’in Bitcoin ve diğer kripto paralara olan bakışını değiştirmeyecek. Bu durumun netlikle anlaşılmasının ardından ise, Bitcoin fiyatının tekrar artışa geçeceğini ve hemen ardından tüm listelerin yeşile döneceğini gözlemliyor olacağız.

Nitekim, coinmarketcap verilerine göre, sabah saatlerinde 4.030 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, gün içerisinde hızla toparlayarak haberin yazıldığı saatlerde 4.300 dolar bandına kadar yükseldi.  Bu gün itibarıyla Bitcoin’in toplam piyasa değeri 71milyar dolar olurken, pazar payının %47.7’sini oluşturuyor.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin