featured

Bitcoin fiyatı 20.000 doları aşmaya çalışırken izlenecek 3 önemli metrik

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatının düşmesinden mi korkuyorsunuz? Bu üç temel metrik, yatırımcıların kripto para piyasasında yükseliş ve düşüş hissini görmelerine yardımcı oluyor.

Geçen hafta Bitcoin (BTC) fiyatı, bazı traderların sabırlarını kaybetmelerine neden olan 20.000 $ işaretiyle flört ediyor. Bazı traderların gözünde, özellikle BTC’nin yaklaşık bir hafta önce 16.200 $ seviyesini test ettiği düşünüldüğünde, yükseliş momentumunun olmaması sorunlu bir durum ortaya koyuyor.

Deneyimli traderlar, trendin tersine döndüğünün belirtilerini gösteren temel göstergeler olduğunu biliyorlar. Bu temel göstergeler, hacimler, vadeli işlemler primi ve en iyi yatırımcıların büyük borsalardaki pozisyonları şeklinde.

Az sayıdaki negatif gösterge her düşüşten önce kendini belli etmiyor. Ancak çoğu zaman bazı zayıflık işaretleri de söz konusu oluyor. Her trader’ın kendi sistemi var ve bazıları yalnızca üç veya daha fazla düşüş koşulu karşılandığında hareket ediyor. Ancak ne zaman alınıp satılacağını bilmek için belirlenmiş bir kural da bulunmuyor.

Vadeli işlem sözleşmeleri spot borsaların altında işlem yapmamalı

Bazı web siteleri, çeşitli varlıklar için long-short oranını gösterdiğini iddia eden alım satım göstergelerine yer veriyor. Ancak gerçekte, tekliflerin ve emirlerin hacmini karşılaştırıyorlar.

Kimileri de skor tablosu verilerine başvurup sıralamadan çıkmayan hesapları izliyor. Ancak böyle bir yaklaşımın da doğru olmadığı vurgulanıyor.

Daha iyi bir yöntem ise, sürekli vadeli fonlama oranını izlemektir.

Daimi sözleşmelerin alıcılarının ve satıcılarının açık pozisyon durumu, herhangi bir vadeli işlem sözleşmesinde her zaman eşleştiriliyor. Her ticaret bir alıcı (long) ve bir satıcı (short) gerektirdiğinden, bir dengesizliğin oluşması söz konusu değil.

Finansman oranları, kur riski dengesizliğinin oluşmamasını sağlıyor. Daha fazla kaldıraç talep edenler satıcılar (short pozisyonunda olanlar) olduğunda, fonlama oranı negatif olur. Bu nedenle, bu traderlar ücretleri ödeyen taraf olacaktır.

Negatif aralığa yönelik ani değişimler, short pozisyonları açık tutma konusunda güçlü bir istekliliği gösteriyor. İdeal olarak, yatırımcılar nihai anormallikleri önlemek için birkaç borsayı aynı anda izleyeceklerdir.

Finansman oranı, perakende tradeların tercih ettiği araç olduğundan ve sonuç olarak aşırı kaldıraçtan etkilendiğinden bazı bozulmalara neden olabilir. Profesyonel traderlar, belirlenen bitiş tarihleri ​​olan vadeli işlem sözleşmelerine hakim olma eğilimindedir.

Bir trader, vadeli işlemlerin normal spot piyasaya göre ne kadar pahalı olduğunu ölçerek, yükseliş seviyelerini ölçebilir.

Sabit takvim vadeli işlemlerinin, normal spot borsalara kıyasla genellikle %0,5 veya daha yüksek bir primle nasıl işlem yapması gerektiğine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu primler ne zaman azalırsa veya negatif olursa, bu endişe verici bir kırmızı bayrak yani tehlike işareti oluşturur. Gerileme olarak da bilinen böyle bir durum, güçlü bir düşüşe işaret eder.

Hacim seviyesini izlemek çok önemli

Vadeli işlem sözleşmelerini izlemeye ek olarak, traerlar spot piyasadaki hacmi de izler. Düşük hacimlerde önemli direnç seviyelerini kırmak bir şekilde ilgi çekicidir. Tipik olarak, düşük hacimler güven eksikliğini gösterir. Bu nedenle, önemli fiyat değişikliklerine sağlam ticaret hacmi de eşlik etmelidir.

Son hacimlerin ortalamanın üzerinde olmasına rağmen, traderlar, özellikle son 30 günü göz önünde bulundurarak, günlük hacimde 3 milyar $’ın altında önemli fiyat dalgalanmaları konusunda şüpheci olmaya devam etmelidir.

Geçen ayki verilere dayanarak, işlem yapanlar Bitcoin fiyatını 20.000 $ seviyesine itmeye çalışırken hacim, izlenecek temel bir ölçü olacak.

Traderlar short-long oranı fiyat değişikliklerini öngörebilir

Metrik bilgisine sahip yatırımcıların bir diğer önemli izlemesi gereken metrik, en iyi yatırımcıların önde gelen kripto borsalarında bulunabilen short-long oranıdır.

Borsaların metodolojisi arasında genellikle farklılıklar vardır, bu nedenle okuyucular mutlak rakamlar yerine değişiklikleri izlemelidir.

1.00 short-long oranının altındaki ani bir hareket, yukarıdaki örnekte rahatsız edici bir sinyal olacaktır. Bunun nedeni, geçmiş 30 günlük verilerin ve mevcut 1.23 rakamının long ürünleri tercih etmesidir.

Daha önce belirtildiği gibi, oran borsalar arasında önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Ancak bu etki doğrudan karşılaştırmalardan kaçınarak etkisiz hale getirilebilir.

Binance’in aksine, OKEx’in en iyi yatırımcılarının, düşüş göstermesi gerekmese de 1.00’in altındaki seviyeleri tutması yaygındır. 30 günlük verilere göre 0,75’in altındaki rakamlar endişe verici kabul edilmelidir.

Bununla birlikte, fonlama oranını, spot hacimleri ve en iyi traderların short-long oranını izlemek, basitçe mum çubuğu kalıplarını ve Göreceli Güç Endeksi ve Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama gibi genel osilatörleri okumaktan çok daha net bir piyasa görüşü sağlar.

Bunun nedeni, tartışılan metriklerin profesyonel traderların duyarlılığının doğrudan bir ölçüsünü sağlamasıdır ve BTC 20.000 doları kırmaya çalışırken bunun net bir şekilde görülebilmesi çok önemlidir.

Bazı traderlar, short pozisyonlara girmeden veya long pozisyonlarını kapatmadan önce birden fazla göstergenin düşüşe geçmesini bekliyor olabilirler. Ancak büyük düşüşleri tahmin etmek için belirlenmiş bir kural veya yöntemin olmadığını yine de hatırlatmak gerekiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin