Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için
Yüksek volatilitesiyle tanınan Bitcoin için "ezber bozan" istatistik!

Bitcoin yükselişinin durmasının teknik açıdan muhtemel 3 sebebi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ’in (BTC) son fiyat rallisi duraklama gösterdi ve kararsızlık belirtileri, büyük bir yükseliş beklentisinden yalnızca bir hafta sonra piyasada göze çarpmaya başladı.

Önde gelen kripto para, 7 Nisan’da 5.190 dolardan kapandı ve bu durum düşüş kanalının yukarı yönlü kırıldığını teyit etti. Bu hareket sonrası Bitcoin pazarında 2015 yılındakine benzer bir boğa piyasası olacağı sesleri yükselmeye başlamıştı.

Kripto parada, geçen hafta iki yönlü bir harekete tanık olundu. Ve neredeyse 5.162 dolarda kapanmadan önce 5.347 dolar ve 4.912 dolarlık zirve ve dip seviyeleri görüldü.

Sonuç olarak ralli aşağıdaki üç faktörden dolayı durmuş görünüyor:

BTC’de oluşan aşırı alım koşulları

Yaygın olarak takip edilen bir teknik gösterge olan Bitcoin’in 14 günlük göreceli güç endeksi (RSI), 2 Nisan’da 70.00’in üzerine çıkarak, fiyatların yüzde 18’in üzerine çıkması ve alım yönlü işlemler sonucu fiyatının 5.000 doların üstüne çıkması nedeniyle aşırı alım koşullarına işaret etti.

Fiyat, 4.5 ayın en yüksek seviyesi olan 5,345 dolara kadar yükselirken RSI, Aralık 2017’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak 90 seviyesini gösterdi.

Aşırı alım koşulu oluşması, rallinin abartılmış olduğunun bir işareti olarak kabul edilir ve bunu genellikle bir reaksiyon izler. – fiyatın geri çekilmesi veya bir düzeltme gibi- Şu anda ise Bitcoin pazarlarında bu durum izleniyor.

BTC fiyatı ise 12 Nisan’da 4.912 dolara düşmeden önceki sekiz gün boyunca 5.300 dolar’ı kırma girişiminde oldu.

Düşüş yönlü hacim uyuşmazlığı

CoinMarketCap tarafından hesaplandığı gibi, Bitcoin’in tüm kripto paralar arasındaki 24 saatlik işlem hacmi, 2 Nisan’da 21 milyar dolar ile iki katına çıkarak ve 4.236 dolar gibi kritik direnç seviyesini kırıp 5.000 dolara doğru hareket etmesi, ana trendin düşüşten yükselişe döneceği sinyalini verdi.

Kripto paranın 8 Nisan’da 4.534 dolar seviyesinin üzerinde yükselişe geçmesiyle birlikte ise 14 günlük RSI’da bildirilen aşırı gergin koşulları güçlendiren ticaret hacimleri 17 milyar dolara kadar geriledi.

Bu nedenle, 4.912 dolara (Cuma gününün en düşük seviyesi) düşmesi sürpriz olmadı. Fiyatlar hafta sonunda 200 dolardan fazla bir miktar da toparlandı. Ancak hacim, 10 milyar dolara kadar düştü. Yani, iyileşme kısa ömürlü olabilir.

Bitcoin ‘de kırılma öncesi zayıf pozisyonların kapanması

Finansal piyasalar, büyük bir yükseliş eğilimine girmeden önce önceki desteğe dönmüş direnç seviyelerini tekrar gözden geçirerek alıcıların kararlarını sık sık test eder. Ve burada da durum aynen böyle görünüyor.

Örneğin, BTC 19 Şubat’ta 100 günlük hareketli ortalama (MA) engelini kırmayı başardı. Bununla birlikte, yeni oluşan destek seviyesi, 4 Mart tarihinde daha yüksek seviyelere geçmeden önce birkaç kez test edildi.

Benzer şekilde, fiyatlar geçen Cuma günü 5.000 dolar olan psikolojik desteğin altına düştü ve ortalama bir yükseliş/düşüş eğiliminin barometresi olarak kabul edilen şu an 4.527 dolarda hesaplanan 200 günlük MA seviyesine kadar düşüş görülmesi ihtimaller dahilinde.

Eğer 4,912 dolar seviyesindeki destek noktası aşağı yönlü kırılırsa, BTC’nin 200 günlük hareketli ortalama seviyesini test etmesi daha muhtemel olabilir.

BTC/USD haftalık grafiği

Haftalık grafikte BTC, Pazar günü kararsız bir pazarın işareti olarak kabul edilen bir doji mumu oluşturdu. İlginç bir şekilde, doji yüksek hacimli bir düşen kanal kopmasının ardından ortaya çıktı. Dolayısıyla, boğa tükenme belirtisi olarak kabul edilebilir.

Dojinin en düşük seviyesi olan 4.912 doların altının kabul edilmesi, alıcıların tükenmesini onaylar ve daha derin bir geri çekilme için kapılarını 4.527 dolara (200 günlük MA) doğru açabilir.

BTC/USD 4 saatlik grafik

4 saatlik grafikte BTC, baş-omuzların aşağı yönlü ters formasyonunun sağ omzunu oluşturabilir.

Boyun çizgisi desteğinin -4.988 doların- altında bir kırılma 4.629 dolara kadar bir düşüşü işaret edebilir. (ölçülen hareket yöntemine göre hedef).

coindesk

İlk 10 kripto para 15 Nisan destek direnç seviyeleri

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin