Twitter'daki
Twitter'daki "Bitcoin" konulu tweetler ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin fiyat tahmini için Twitter duyarlılık analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter veya daha ziyade Twitter duyarlılık analizi, ticari modelleri ve Bitcoin fiyat tahminini için bir araç olarak önemli bir rol oynayabilir. Bu sosyal medya platformu, böylece kullanıcıların his ve duygularını gösteren bilgiler sağlayabilir.

Ancak, asıl sorulması gereken soru şu: Fiyatlar Twitter duyarlılık analizi ile nasıl tahmin edilebilir?

Yatırım açısından, bir varlığın ya da döviz alım satım fiyatının ne olduğuna bakılmaksızın, bunu yapmanın birkaç yolu olabilir. Geçmiş dönemli veritabanından çıkan bulgular, doğru bir Bitcoin fiyat tahmini için zaman içinde benzer bir fiyatın görülüp görülmediğini gösterir.

Bitcoin fiyatı, arz ve talebe göre belirlenir. Pratikte, kullanıcıların duyguları ve davranışlarının Twitter gibi platformlarda ortaya koyması, Twitter duyarlılık analizi yoluyla piyasadaki dalgalanmaları tespit edilebilmesine yardımcı olur.

Bu fikir, kendisini çoğu yatırımcının veya trader’ın yaptıkları işlemlerde duygusal hareket ettiği fikrine dayandırır; Olumlu bir duruştan oldukça olumsuz olanlara doğru. Bu tür verileri toplamanın en ideal yolu, sosyal medya platformlarıdır. Teknik açıdan, buna duyguların analizi diyebiliriz. Böyle bir aracı kullanmak, Bitcoin gibi bir dizi varlık için alım satım işaretleri verir.

Bitcoin fiyat tahmini için Twitter analizi nasıl kullanılır?

Bitcoin ile aşina olan herkes, şu an değeri binlerce veya milyonlarca dolar olan Bitcoin portföylerini sadece 100 sent’in altındayken satın alanların hikâyelerini biliyordur. Bu, Twitter’da bir harekete yol açmak suretiyle bireyler arasında “iyimserlik” belirtileri göstererek Bitcoin fiyat tahmininde fiyat artışının ortaya çıkmasına neden oldu.

Bu, Twitter’ın algıyı tanımlamak için bir araç olarak kullanıldığı anlamına gelir. Verilerin artmasıyla birlikte, bu tür bir aracı kullanmanın güvenilirliği doğru orantıda artmakta ve kripto varlığın fonu da getiri tahminleri yapılmasına yoluyla eş zamanlı olarak artmaktadır.

Twitter duyarlılık analizi nasıl çalışır?

Twitter duyarlılık analizi gibi geniş veri tabanlarından elde edilen veriler, yatırımcılara bir bakış açısı sağlar. Bu farkındalık, TIE’nin NVTweet Oranı (NVTweet Ratio) gibi gerçek işbirliğine dayalı göstergelerin geliştirilmesine yol açtı. Bu oran, Bitcoin ile ilgili Tweetler ve mevcut fiyatlar arasındaki pozitif korelâsyonu gösteriyor ve şu şekilde formülize edilmekte:

(Piyasa Kapitalizasyonu / 1M / Twitter’ın 30 günlük Ortalama Bitcoin Hacmi)

Sistem, Tweet hacimlerinin 2017 yılında (75.000) en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi. Ancak 2018’debu hacim 40.000 üzerine çıkamadı. Bu, pazar sermayesinin Tweet hacimleri aştığını, çünkü kripto varlıklara yapılan yatırımların Twitter’da bahsedilmediğini gösteriyor.

Twitter duyarlılık analizi neden önemlidir?

Sosyal medyadaki duyguları ölçmek ve analiz etmek, ticarete katılan birçok şirket arasında popülerlik kazanıyor.

Verileri örneklemek gerekirse; eToro, çok büyük ilgileri izlemek için yapay zekâyla birleştirilmiş finansal enstrümanını başlatma konusunda Sit ile ortaklık kurdu ve bunları referans noktalarıyla karşılaştırdı. Finansal enstrüman, “TIE-LongOnly CopyPortfolio” olarak adlandırıldı.

cryptopolitan

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin