Bitcoin fiyat tahmini: Aralık sonuna kadar 15.000 dolar mı yoksa 20.000 dolar mı?
Bitcoin fiyat tahmini: Aralık sonuna kadar 15.000 dolar mı yoksa 20.000 dolar mı?

Bitcoin fiyat tahmini: Aralık sonuna kadar 15.000 dolar mı yoksa 20.000 dolar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı, hem zincir üstü veriler hem de teknik analiz yükselişe işaret ettiği için bir ralliye hazırlanıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı son 24 saatte 18.318 dolara ulaştı. ABD Merkez Bankası’nın 50 baz puanlık faiz artışının ardından BTC fiyatındaki düzeltmeye rağmen, göstergeler olumlu olmaya devam ediyor. Zincir üstü veriler ayrıca balinalar ve madencilerin Bitcoin satış baskısında bir düşüşe işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) fiyatının 18.000 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkması ve kripto piyasası FUD’un yavaş yavaş sona ermesiyle uzmanlar, 20.000 dolara yükseliş öngörüyor.

Zincir üstü veriler satış baskısının düştüğünü gösteriyor

Zincir içi analize göre, Bitcoin (BTC) Harcanan Çıkış Değer Bantları – Tüm Borsalar metriği, kripto borsalarındaki balina mevduat miktarının azaldığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatındaki değişim, 1.000 ila 10 bin BTC’ye sahip balinaların davranışına bağlı olarak belirlenir. Tarihsel olarak, BTC varlıklarını kripto borsalarına göndererek satan balinalar, Bitcoin dibinin oluşmasına neden oldu.

Bitcoin Crypto Exchange Inflow

FTX krizinin Terra-LUNA krizinden daha şiddetli olmasına rağmen, kripto borsalarına balina mevduatı azalıyor. Aslında, Bitcoin fiyatı yükseliş ivmesi göstermeye devam ederse, yaklaşan madenci krizi riski ortadan kalkabilir.

Zincir üstü veriler ayrıca uzun vadeli Bitcoin sahiplerinde bir artışa işaret ediyor. Bu nedenle, madenci teslimiyetinden kaynaklanan bir satış, kısa bir panik satışından daha uzun bir düşüş olabilir. Altı aydan uzun bir süre boyunca tutulan toplam madencilik BTC’lerinin yüzdesi %78,37 idi ve neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine yakındı.

Bitcoin (BTC) fiyatı birikim döngüsüne giriyor

Bitcoin, balinalar ve madenciler tarafından büyük satışların görüldüğü bir yıllık ayı piyasasının ardından bir birikim döngüsüne giriyor. Aslında, kurumsal yatırımcıların, 2019-2020’deki bir önceki birikim döngüsüne benzer bir şekilde düşüşü sessizce satın almaları bekleniyor.

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, bir kurumsal yatırımcı dalgasının devreye girip Bitcoin ve Ethereum satın almasını bekliyor. Cathie Wood, Bitcoin’in 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşması konusunda öngörüsünü sürdürüyor.

Bitcoin Price in 4Hr Timeframe

Teknik analiz, 17 bin doların altına düşüşün artık geçersiz olduğuna ve 17,5 bin doların yeni destek seviyesi olduğuna işaret ediyor. Bitcoin fiyatı, ilk günlük kapanışını Haziran ayı dip seviyelerinin üzerinde gerçekleştirdi.

Bitcoin fiyatı önce 19 bin dolarlık direnç seviyesine yükselecek ve ardından bir geri çekilme meydana gelebilir. Mevcut ivme, BTC fiyatının Aralık ayında 19 bin doları test edeceğini gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin