Bitcoin fiyat analizi: BTC kritik dirençte
Bitcoin fiyat analizi: BTC kritik dirençte

Bitcoin fiyat analizi: BTC kritik dirençte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, güçlü bir yükseliş odaklı RSI ayrışmasının ardından, geçtiğimiz 10 gün boyunca fiyatları baskılayan düşüş eğilimini başarıyla dengeledi.

60 günden fazla bir süredir ilk kez 4 saatlik grafikte 200 MA’nın altına kısa bir süre düştükten sonra, güçlü satın alma ivmesi varlığın arkasına döndü ve o zamandan beri BTC 48 saat içerisinde 1.680 dolarlık yükseliş gerçekleştirdi.

Trendin tersine dönmesinden bu yana 40 milyar doların üzerinde bir rakam piyasaya geri döndü. Bu, Bitcoin için sağlıklı bir işarettir ve kısa vadede daha fazla artışın muhtemel olduğunu göstermektedir.

bitcoin dominance

Kısa vadede izlenecek Bitcoin fiyat seviyeleri

4 saatlik BTC / USD grafiğinde, BTC’nin daha önceden ret yediği 19.140 $’lık ilk direncin üstesinden geldiğini görebiliriz. BTC, bir sonraki küçük direnci de 19.240 $’a çıkardı. Ancak şimdi 19.400 $’lık daha güçlü testin önünde durdu.

Bu belirli seviye, geçen ay birçok kez Bitcoin alıcılarını yendi. 24 Kasım’da bu fiyat noktası Bitcoin’in 80 günlük parabolik yükselişini engelledi ve daha yakın zamanda flama modeli içinde erken bir yükseliş patlamasını engelledi.

Bu seviye, kısa vadede üstesinden gelinmesi gereken önemli bir seviye olacak ve Bitcoin’in 2020’nin sonundan önce 20.000 $’ın üzerine çıkma şansını muhtemelen artıracak.

Yükseliş eğilimindeki traderlar bu alanın üzerinde kapanmayı başarırsa, aşağıdaki seviyelerin yeni direnç alanları olarak ortaya çıkmasını beklemeli:

  • 19.921 dolar – 0.618 Fibonacci Uzantı seviyesi ve Bitstamp’ın tablosunda tüm zamanların en yüksek seviyesi.
  • 20.542 dolar – 0.786 Fibonacci Uzatma seviyesi.
  • 20.334 dolar – 0.1 Fibonacci Uzatma seviyesi.

RSI’ya bakıldığında

Şu anda RSI’ya baktığımızda, mevcut yükselişin gösterge çizgisini önceki eğimli direncin üzerine fırlattığını ve şimdi aşırı alım bölgesine girmekten dört puanın altında olduğunu görebiliriz. Bu durum, yükseliş trendinin bir sonraki ayağı başlamadan önce fiyatların düşmesine izin vermek için yakında bir düzeltme görmeyi beklememiz gerektiği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, Bitcoin bu noktada tersine dönerse ve ayılar, fiyatları düşürmek için aşırı alım düzeltmesinin momentumunu kullanırsa, en olası kısa vadeli destek olarak ilk önce 18.800 $ (yeşil çubuk) seviyesine bakmalıyız.

Oradan, 18.500 $’a ve 18.300 $’a ve 18.000 $’ a da bakabiliriz. Bu seviyeler fiyatları daha fazla düşüşe karşı destekleyecek.

Toplam piyasa değeri: 571 milyar dolar

Bitcoin piyasa değeri: 357 milyar dolar

Bitcoin hakimiyeti: %62.6

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin