featured

Bitcoin fırsatlarını kaçırdıysanız şimdi yatırım yapılacak ve kazandıracak 2 kripto para birimi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para, yeni nesil yatırımcıların oldukça dikkatini çeken bir platform. Kripto para birimlerinin öncüsü Bitcoin 2009 yılında piyasaya çıktı. 1 dolar seviyesine ilk olarak 2011 yılında ulaştı. O zamandan beri ise fiyatı %4,900,000 oranında arttı. Yani on yıl önce Bitcoin’e yatırılan 21 dolar bugün 1 milyon dolar değerinde olacaktı. Bitcoin değerli bir yatırım şekli olmaya devam ederken diğer kripto para birimleri özellikle merkezi olmayan finansa (DeFi) katkıda bulunanlar, muhtemelen yatırımcılara şu anda daha uzun vadeli avantajlar sunuyor.

Blockchain teknolojisi, finansal kurumları dahil etmeden elektronik olarak para harcamayı mümkün kılar. DeFi ürünleri ise borç verme, borç alma ve faiz kazanma gibi diğer finansal hizmetlerle genişletilir. Bankalar bu denklemden çıkarıldığı için DeFi ürünleri bu hizmetleri daha erişilebilir ve daha az maliyetli hale getirebilir.

Bu fikirden yola çıkarak Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX), DeFi ekosisteminde kilit roller oynuyor. Her iki kripto para birimi de ileride yatırımcılara büyük kazançlar sağlayabilir. İşte bu iki kripto para birimi hakkında bilmeniz gerekenler.

1.Solana (SOL)

Solana, DeFi ürünleri gibi merkezi olmayan uygulamaların (dApps) yapı taşları olan akıllı sözleşmeler için tasarlanmış programlanabilir bir blockchaindir. Tabii ki, tek DeFi dostu blockchaini olmaktan uzak. Ancak şu anda alınan verim açısından en hızlısı.

Bu neden önemli? Ölçeklenebilirlik, birçok blockchain için önemli bir sorundur. Mevcut haliyle, Ethereum saniyede sadece 30 işlemi (TPS) destekler ve faydasını sınırlar. Visa yalnızca 30 TPS işleyebilseydi ne olacağını hayal edin. Ağdaki trafik sıkışma yapar ve bir ödemenin kabul edilmesi için saatlerce beklemek zorunda kalabilirsiniz. Neyse ki Visa 24.000’den fazla TPS ile başa çıkabilir.

Bu özelliği dolayısıyla Solana oldukça etkileyici bir konumda. Tahmini 50.000 TPS’yi işleyebilir. Bu da onu Visa’dan iki kat daha hızlı ve diğer blockchainlerden daha hızlı hale getirir. Tabii ki, Ethereum hâlâ DeFi’ye 163.1 milyar dolarlık yatırımla uzun vadedeki en büyük DeFi ekosistemi. Ancak Solana da dördüncü sıraya yükselmeyi başardı. Şimdi ise kendi blockchaininde DeFi ürünlerinde bulunan 11 milyar doları ile övünüyor. Dolayısıyla Solana bu sıralamada yükselmeye devam etmek için iyi bir konumda.

Örneğin, DeFi hizmetleri hızla daha popüler hale geliyor. Geçen Aralık ayından bu yana, tüm blockchainlerinde DeFi ürünlerinde bulunan değer toplamda 17 milyar dolardan 246 milyar dolara sıçrama yaptı. Bu yalnızca tek bir yılda on dört kat artış demektir. Bu eğilimin devam ettiğini varsayarsak, Solana’nın hızı onu Ethereum’a harika bir alternatif haline getiriyor.

DeFi ürünleri ücretsiz değildir. Madencilerin ve doğrulayıcıların zamanları için tazmin edilmesi gerekir. Bu nedenle kullanıcılar yerel kripto para birimini kullanarak işlem ücretlerini öderler. Başka bir deyişle, Solana blockchainindeki DeFi ürünleri daha popüler hale geldikçe, kullanıcılar daha fazla SOL tokenı satın almak zorunda kalacak. Dolayısıyla fiyatı da daha yüksek olacak. Bu yüzden Solana uzun vadeli bir süreçte akıllı bir yatırım gibi görünüyor.

2.Avalanche (AVAX)

Solana, Ethereum’u tahttan indirmeye çalışan tek blockchain projesi olmaktan oldukça uzak. Avalanche’ın da benzer emelleri var. 2020 yılında piyasaya sürülmesine rağmen, platform şimdiden önemli miktarda ilgi topladı. Aslında Avalanche, DeFi ürünlerinde bulunan 11,25 milyar dolar ile en popüler beşinci DeFi ekosistemidir.

kripto AVAX

Daha da önemlisi, platform zaten 4.500 TPS’de kıyaslandı. Ancak teorik olarak 20.000 TPS’yi destekleyebilir. Elbette bu, AVAX’ın Solana’nın iş hacminin yarısından daha azını sunduğu anlamına gelir. Ancak dikkate alınması gereken başka bir değişken daha vardır. Bu da kesinleşme süresi.

TPS verimi ölçerken kesinlik süresi, ağın işlem verilerini blockchaindeki bloklara ne kadar hızlı dahil edebileceğini ölçer. Bu noktada, işlemler geri döndürülemez. Bu açıdan, Avalanche aslında Solana’dan daha hızlıdır. Aslında Avalanche, kesinleşme süresi ile ölçülen en hızlı blockchain destekli akıllı sözleşme platformudur.

Aslında yatırım tezi Solana’nın tezini yansıtıyor. Avalanche blockchainindeki dApps ve DeFi ürünleri daha fazla benimsendiğini gördükçe, daha fazla insanın temel kripto para birimini satın alması gerekecek. Dolayısıyla bu da fiyatını yükseltecek. Bu nedenle riske toleranslı yatırımcılar portföylerine Avalanche eklemeyi düşünebilirler.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin