Bitcoin FED savaşında büyük gün: Piyasanın beklentisi kaşılanacak mı?

Bitcoin FED savaşında büyük gün: Piyasanın beklentisi karşılanacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel piyasalarda FED hareketliliği başladı. Sadece küresel piyasalar değil dijital varlıklar da Amerika’dan gelecek olan faiz kararına odaklanmış durumda. Bitcoin FED arasında yaşanan ikili ilişkiler faiz ile doğrudan ilgilidir.

Ekonomistlerin beklentisine baktığımızda faiz artışında beklenti 25 baz puan ile sınırlı kalabilir. Büyük bir sürpriz olmadığı taktirde artış hızında azalma devam edecek. Geçtiğimiz yılın son faiz artışı da 50 baz şeklinde gerçekleşmişti. 2022 yılından sonra ilk defa 25 baz puanlık bir artışın gelmesi piyasada olumlu karşılanacaktır.

Bitcoin FED kararını beklerken geceyi yine hareketli geçirdi. 23.000 doları yeniden kıran BTC/USD paritesi oynaklığını sürdürüyor. Fakat Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası, 2023 yılına harika bir başlangıç yaptı. Daha geniş pazar, bir ay içinde kripto pazarına 280 milyar dolar ekledi.

Bitcoin FED savaşını kazanabilecek mi?

Bitcoin, 2023’ün başında zaten sağlam bir artış gösterdi. Genel piyasa koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda aynı ivmenin devam etmesini bekleyemeyiz. Arcane Research’ün kıdemli analisti Vetle Lunde,

“Kripto piyasası, hızlı bir Fed pivotu konusunda aşırı iyimser. Yavaşlayan ivme, güçlü teknik direnç ve şahin bir FOMC beklentileri, ‘zayıf bir şubat’ ayına işaret ediyor.”

Bitcoin FED fiyatlanmasını ocak ayında yaptı. Bununla beraber aylık kapanışı 20 bin doların üstünde yaparak son ayların en büyük desteğini yeniden kazanmış oldu. Şimdi bu desteğin iyice pekişmesi için daha fazla kazanım gerekebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin