Bitcoin FED savaşında büyük gün: Piyasanın beklentisi kaşılanacak mı?

Bitcoin Fed savaşı şubat ayında renk verecek: Beklenti ne yönde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şubat ayına az bir süre kala Bitcoin Fed savaşı yeniden kendini gösterecek. Amerika’da yılın ilk faizi için yön belli olacak. Bitcoin ve türevleri ise bu kararı merakla bekliyor. Piyasadaki ilerleme faiz tarafında gelecek olan olumlu haber ile beraber devam edebilir.

Makroekonomik ortamdan cesaret verici bir sapma olabilecek durumda, kripto piyasası şubat ayında belki bir ralli yaşatabilir. En azından, Fed’in daha yavaş faiz artırımına yönelmesinin Bitcoin (BTC) fiyatı için olumlu olabileceğini görebiliriz.

Bitcoin Fed arasında yaşanan bu gerilim şubat ayındaki yönü diğer dönemlerdeki gibi tayin edecektir. Bununla birlikte, merkez bankası 50 baz puanlık bir faiz artışına devam etmeye karar verirse, kripto para birimleri için yokuş aşağı bir yol olabilir. Öte yandan, her iki varlığın izlediği ters ilişki göz önüne alındığında, zayıflayan bir ABD ddları, BTC fiyatı için bir yükseliş tablosu için iyiye işaret edecektir.

Bitcoin Fed gerilimi tüm piyasayı etkiliyor

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının 31 Ocak ile 1 Şubat arasında yapılması planlanıyor. Yatırımcılar, şubat ayında %0.25’lik bir oran artış oranı bekliyor. Aynı şekilde sonraki toplantılardan benzer bir sonuç almayı umuyorlar. 

BTC fiyatı bu haberle birlikte önemli bir artış görebilir ve daha sonra potansiyel bir ralli için temel oluşturabilir. Genel olarak, Bitcoin fiyatı, Fed’in para politikası görünümüne karşı tedbir almak isteyebilir.

Birkaç Fed yetkilisi faiz artırımının yavaşlama olasılığına dair imalarda bulunmuştu. ABD finans endüstrisinde popüler bir kişilik olan Peter Schiff, Fed’in dönmesi durumunda kripto fiyat artışı spekülasyonlarına ışık tuttu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin