Kripto piyasasında son durum: Bitcoin
Kripto piyasasında son durum: Bitcoin

Kripto piyasasında son durum: Bitcoin fiyatında FED gerilimi sürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası ve Bitcoin, beklenmekte olan FED faiz artırımının etkisiyle son 24 saat içerisinde %8 oranında düşüş kaydetti.  Elde edilen verilere göre, Bitcoin (BTC), önde gelen kripto paranın 3 ayın en düşük seviyesi olan 18.390 dolara düşmesiyle hafta sonu fiyat hareketini sürdürdü. Bitcoin, günlük işlem hacminde %64’lük bir artışa rağmen, son 24 saatte %8 düşüşle 18.440 dolardan işlem görüyor.

BTC geçen hafta değerinin %17’sinden fazlasını kaybetti ve Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789,63 dolardan %73’ün üzerinde düştü. BTC’nin piyasa değeri %50’den fazla azalırken geçen seneye kıyasla 354 milyar dolar geriledi.

Elde edilen verilere göre alınan verilere göre dün, Bitcoin’in ağ zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 32.045 tona ulaştı. Ağ zorluğu, bir blok madenciliği ile ilgili hesaplama zorluklarını işaret ediyor. Daha büyük zorluk, yüksek hesaplama gücü gerektirir ve madencilerin kârlılığı önemli ölçüde etkileyerek kripto paranın fiyatını düşürür.

Ethereum Bitcoin’i takip ediyor

Bitcoin mining difficulty chart

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, son 24 saat içinde %11’lik büyük bir düşüşle 1.300 doların altına geriledi.  15 Eylül’deki birleşmesinin ardından Ethereum, değerinin %20’sinden fazlasını kaybetti ve piyasa değeri şu anda 159 milyar dolar civarında işlem görüyor.. ETH, CoinMarketCap verilerine göre Kasım 2021’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.891.70 dolardan %73,30 düştü. Ethereum’daki NFT işlem hacimleri ise 24 saat içinde %18’in üzerinde düştü. Aylık bir notta, Ethereum tabanlı NFT işlem hacimleri yaklaşık %30 düştü.

Uzun vadeli yatırımcılarda son durum

Bugünün düşüş eğiliminin ortasında, son 24 saat içinde 131.000’den fazla yatırımcı 433 milyon doların üzerinde kripto para tasfiye etti. Tasfiye edilen 433 milyon dolardan, 379 milyon dolardan fazlası veya %87’si, piyasanın düşüş eğilimini gösteren uzun pozisyonlardı.

Ethereum 173 milyon dolar ile tasfiyelere öncülük ederken, onu aynı dönemde 121 milyon dolar ile Bitcoin takip ediyor. Piyasanın aşağı yönlü fiyat hareketi, muhtemelen Fed’in bu hafta içinde beklenen faiz artırımıyla ilişkili gözüküyor. Reuters tarafından bildirildiği üzere, Ağustos ayındaki şiddetli enflasyon rakamlarının ardından 100 baz puanlık bir artış beklentisi yerini 50 ile 70 baza aldı. Kripto piyasasının önemli altcoin’lerinden Polkadot (%12 düşüş), Avalanche (%10 düşüş), Shiba Inu (%10 düşüş), Polygon (%12 düşüş) ve Cardano (%10 düşüş düşüş kaydetti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin