Bitcoin, Ethereum ve Altın rekabetinde; BTC ve ETH öne çıkıyor!
Bitcoin, Ethereum ve Altın rekabetinde; BTC ve ETH öne çıkıyor!

Bitcoin, Ethereum ve Altın rekabetinde; BTC ve ETH öne çıkıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Ethereum ve altın  arasında üstünlük savaşı devam ediyor. Küresel olarak artan enflasyon oranlarıyla birlikte yatırımcılar enflasyondan korunmak için güvenli bir liman arıyor. Altın, evrensel olarak tanınan bir değer deposu olarak yüzlerce yıldır enflasyon riskinden korunma aracı olarak yatırımcıların gözdesi oldu. Ancak bu durum değişiyor gibi duruyor.

Dijital altın olarak bilinen Bitcoin bu sene yükselişiyle enflasyondan korumak için en iyi araçlardan biri olduğunu kanıtladı. Dijital varlığı bu yükselişinin yanı sıra Ethereum da yatırımcılar için bir tercih haline geldi. Hâlâ altının en iyi değer deposu olduğuna ve enflasyondan korunmaya devam ettiğine inananlar var. Ancak veriler bunun tam tersini söylüyor.

Bitcoin ve Ethereum Altından daha iyi performans gösterdi

2021 yılına gelindiğinde, kripto paralar genel olarak dikkate değer bir büyüme yılı kaydetti. Benimsemeyle desteklenen Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Her iki varlık da yıl sonuna doğru ilerliyor, geçen yılın aynı dönemine göre değerlerini en az ikiye katladı. Ancak altın böyle bir yükseliş göstermedi. Bitcoin ve Ethereum’un çift ve hatta üç haneli yatırım getirisi sağladığı yerlerde, altın yatırımcıları kayıplardan başka bir şey görmedi.

Bitcoin price chart from TradingView.com

IntoTheBlock tarafından elde edilen verilere göre, altının dijital muadillerine kıyasla ne kadar kötü performans gösterdiğini ortaya koyuyor. 2021 yılı için, Bitcoin %71,8 değer kazanırken, Ethereum %456’ya varan getiri gördü. Altın için, negatif bir trend izlemiş ve toplamda %5,26’lık bir yatırım getirisi kaydetmişti. Enflasyon oranlarının yıl için %6’ya ulaştığı düşünüldüğünde, altın şu ana kadar hayal kırıklığı yaratan bir yıl geçirdi. NASDAQ ve S&P, yıl boyunca altından daha iyi performans göstererek pozitif getiri elde etti.

Altın, istikrarlı ancak uzun vadeli getiri isteyenler için tercih edilen yatırım oldu. Enflasyondan korunma olarak da ikiye katlanan göreliliği düşük riskli bir varlık olarak kabul ediliyor. Bunun nedeni, evrensel olarak merkez bankaları tarafından bile tanınan bir değer deposu olarak kabul edilmesi diyebiliriz. Bu göz önüne alındığı zaman bir para birimi ve yatırım şekli olarak 2.000 yıldan fazla bir süredir varlığını sürdürüyor.

Zaman geçmesiyle ve dünya teknolojiye doğru ilerledikçe, altın için yarışmacılar oldu. Bu noktada on yıldan biraz daha eski olan Bitcoin, özellikle genç yatırımcılar arasında bir yatırım aracı olarak altına karşı tercih edildi.

2020 yılında bu çalışma, Millennials’ın altın gibi değerli metaller yerine Bitcoin’e yatırım yaparken daha güvenli hissettiğini ve dijital varlığı hisse senetlerinden seçtiğini gösteriyor. CNBC’nin yakın tarihli bir anketi, Milenyum kuşağı milyarderleri Bitcoin yatırımı yapmaya devam ediyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin