Piyasa izlemesi: Bitcoin, Ethereum ve altcoinlerde son durum ne?
Piyasa izlemesi: Bitcoin, Ethereum ve altcoinlerde son durum ne?

Piyasa izlemesi: Bitcoin, Ethereum ve altcoinlerde son durum ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), kritik bir seviye olan 23.000 doları korumaya çalışıyor. Bu temel psikolojik engelin aşılması, üç işlem seansında yaklaşık %3,5’lik kayıplara yol açabilir, ancak BTC’nin son haftalarda dolar karşısında elde ettiği büyüme oranı göz önüne alındığında, küçük bir geri çekilme güvenli olabilir. Kısa vadeli doların gücü denklemin bir parçasıdır, ancak aşırı alım senaryosu da dikkate alınmalı.

Artı tarafta, ABD hisse senetleri canlı kalmaya devam ediyor ve bu da Bitcoin gibi değişken varlıklar için daha fazla risk iştahını teşvik edebilir. Federal Rezerv’in Şubat ayının 1’inde yılın ilk faiz oranı kararına yönelmesine ilişkin belirsizlik göz önüne alındığında, BTC/USDT çiftinde bir süre daha dalgalanma beklenmelidir.

FED, 25 baz puanlık bir artış gerçekleştirirse Bitcoin gibi daha riskli varlıklara para akışı beklenebilir, ancak 50 baz puanlık daha ağır bir artış Bitcoin’in potansiyel olarak daha da düşmesini sağlayabilir.

Ethereum (ETH) bir gecede 1.600 doların altına düştü ve bu sabah %1,4 daha düşerek 1.580 dolara ulaştı. ETH/USDT çiftinde daha fazla düşüş, alıcılar adım atmaya istekli olmadan önce 1.480 dolara düşüşle sonuçlanabilir.

Altcoin

Polygon (MATIC), Perşembe günü %13 yükselerek popüler altcoinler arasında günün en büyük kazananı oldu, ancak bu sabah MATIC/USDT çiftinin daha geniş pazarın performansı nedeniyle %4 civarında geri çekildiğini gördü.

Polygon’un performansı, Ethereum için bir ölçeklendirme çözümü olarak hizmet eden ağdaki etkinlik artışıyla çakışıyor. Aslında, bu yazının yazıldığı sırada, Polygon’un Ethereum’dan daha fazla günlük aktif kullanıcısı var. Ethereum gerçek ticaret hacimleri açısından Polygon’u çok aşıyor ve genel olarak Binance’in BNB Zincirinin ardından ikinci sırada yer alıyor.

İlginç bir şekilde, başka bir Ethereum ölçeklendirme çözümü olan Optimism (OP), bir gecede yaklaşık %9 düşüşle günün en büyük kaybedeni oldu.

Altcoin alanındaki diğer bazı günlük yükselişler arasında Theta Network (THETA), Fantom (FTM) ve Chainlink (LINK) yer alıyor ve bunların tümü son 24 saat içinde ilgili piyasa kapitalizasyonlarına orta tek haneler ekledi.

Küresel kripto para piyasası kapitalizasyonu şu anda 1.05 trilyon dolar seviyesindeyken, tüm merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinde kilitlenen toplam hacimler 47.4 milyar dolardır.

proactiveinvestors


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin