Bitcoin ETF onayı 20 yılda sürebilir, yarın da olabilir

Bitcoin ETF yakında onaylanabilir: İşte sebepleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Bitcoin ETF onayı, dünyadaki bütün kripto yatırımcıları tarafından en çok beklenen haber. 2018, Bitcoin yatırımcıları için 20.000 dolar ile başlayıp 3.200 dolara kadar düşen kötü bir yıl oldu. SEC, VanEck’in Bitcoin ETF uygulaması konusundaki kararını sürekli olarak geciktiriyor. Birkaç gün önce SEC’nin, 27 Şubat 2019’da VanEck Bitcoin ETF’nin onaylanmasına dair nihai bir karar ertelemesi duyuruldu.

Bitcoin ETF tüm kripto para piyasasını ilgilendiriyor

SEC tarafından VanEck Bitcoin ETF’nin onayı sadece Bitcoin yatırımcıları için değil, aynı zamanda diğer altcoin yatırımcıları için de büyük bir haber olacak. Kötü giden ayı piyasasında SEC’in Şubat 2019’da VanEck Bitcoin ETF’i onaylayabileceğine inanılan dört ana sebep var:

  1. Bakkt Borsası süreci

Bakkt Borsası: “Bitcoin dünyanın en ‘likit’ kripto parası.”

Bakkt Borsası, 2019 Ocak ayında fiziki Bitcoin vadeli işlemlerini gerçekleştirecek olan lansman tarihini açıkladı. Borsa, bu yıl sona ermeden başlayacaktı. Ancak şirketin piyasaya sürülmesinin ilk gününde müşterilerinin işlem yapmaya hazır olmasını sağlamak amacıyla lansman tarihi gecikti.

  1. Bitcoin vadelileri ve Nasdaq

Finans devleri Fidelity ve Nasdaq sektöre inanıyor

Piyasa kapitalizasyonu ile dünyadaki en büyük ikinci borsa olan Nasdaq, 2019’un ilk çeyreğinde, Bitcoin vadeli işlemlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Nasdaq’ın bu adımı, Bitcoin dalgasını kitlelere yayacak.

  1. Dünyanın ilk Bitcoin ETP’si onaylandı

İsviçre, Bitcoin ETF/ETP yarışında liderliği ele geçirdi

Geçtiğimiz ay, İsviçre hükumeti, dünyanın ilk Bitcoin ETP’sini onayladı ve bu da kurumsal yatırımcılar için kripto para yatırımlarında büyük bir fırsat sunuyor. ETP, bir kripto para birimi startup’ı olan Amun AG tarafından sunuluyor.

  1. MVBTCO lansmanı

SEC ICO’lar konusunda onlarca soruşturma

VanEck ile bağlantılı bir şirket olan MV Index Solutions, kripto para birimi dünyasında şeffaflığı artırmak için bir OTC (tezgah üstü) Bitcoin fiyat endeksi başlattı. MVBTCO şimdi Circle Trading, Genesis Trading ve Cumberland gibi büyük endüstri oyuncuları tarafından kullanılıyor.

Bu yılın başlarında, Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF başvurusu SEC tarafından reddedildi ve bunun arkasındaki sebep, kripto para birimi atmosferinde şeffaflık eksikliği olarak belirtiliyor. Şu an itibarıyla, kripto para piyasası ETF’lerini onaylatmak, makamları ikna etmek ve kripto alanında şeffaflığı ortaya çıkarmak için yeni yollar araştırıyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin