Invesco Bitcoin ETF'nin düşüşünü açıkladı

Bitcoin ETF düşüyor: Invesco yöneticileri gerçek nedenini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’deki en büyük finans şirketlerinden biri olan Invesco’nun yöneticileri, başvurunun geri çekilmesinin ve Bitcoin ETF düşüşünün nedenlerini ortaya koydu.

Invesco, ABD’deki Bitcoin borsalarından birinde işlem gören borsa yatırım fonunun onayına yaklaşan üç şirketten biriydi. Ancak, fon yetkilisinin belirttiği gibi, ürün onaylansa bile yatırımcılar için çok maliyetli hale gelecekti. Şirket, bir ay önce Bitcoin ETF başlatma işlemlerinden vazgeçmişti.

Investo, Bitcoin ETF yoluyla müşterilerine risk sağlamama kararı aldı

Atlanta merkezli şirket, ürünü piyasaya neredeyse 1 milyar dolarlık fon akışıyla çıkış yapan ProShares ürününün ertesi günü piyasaya sürmeyi planlıyordu. Fakat mükemmel zamanlamaya ve dosyalama için harcanan tüm çabaya rağmen şirket, müşterilerine Bitcoin ETF yoluyla risk sağlamama kararı almış ve başvurusunu geri çekti.

Invesco’nun yeni ürünleriyle ilgili temel endişesi, vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF’nin doğasına ve ürünün yatırımcılara uygunluğuna bağlı olan yuvarlanma maliyetleriyle ilgili sorunlara bağlıydı. Yüksek yuvarlanma maliyeti, vadeli işlem fiyatı dayanak varlığın fiyatını aştığında ortaya çıkan contangonun sonucudur.

Contango sorunu nedeniyle, fonlar yeni bir ön ay sözleşmesine girdikten sonra hemen kayıplarla karşı karşıya kalır; bu nedenle, kripto tüccarları da kayıplarla karşı karşıyadır ve primli bir ETF’ye girmekle uğraşmak zorundadır. Özel tüccarların, önemli bir primle varlığın ticaretinden ziyade doğrudan risk alma olasılığı daha yüksektir.

Kurumsal yatırımcılara gelince, diğerlerinin vadeli Bitcoin ETF deneyimlerinden de görebileceğimiz gibi, fonun pastadan pay alma isteği iyi sonuçlanmayacaktı. İlk işlem gününde girişlerle karşılaştırıldığında, diğer ETF’ler piyasada sonuç gösteremedi ve ProShares’in milyarlarına kıyasla birkaç milyon kazandı.

Fon yöneticisinin sonunda belirttiği gibi, şirketin araştırmasına göre, yatırımcılara bekledikleri ürüne bağlı olmayan bir şey vermek yerine kripto para piyasasına teşhir sağlamanın daha etkili yolları var.

U.today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin