Bitcoin enerji kullanımı düşüşte! Peki ne anlama geliyor?
Bitcoin enerji kullanımı düşüşte! Peki ne anlama geliyor?

Bitcoin enerji kullanımı düşüşte! Peki ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının son zamanlardaki düşüşü, Bitcoin’in dünyadaki enerji ayak izini de siliyor. Digiconomist’e göre, piyasa tekrardan yükselişe geçtiğinde enerji ayak izi artacak olsa da, şimdilik Bitcoin blockchain ağı tarafından tüketilen toplam enerji bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş, enerji maliyetinde de düşüşe neden oldu.

Ancak bu toplu bilgi işlem gücü, fosil yakıtlar kullanılarak üretilen büyük miktarda enerjiyi tüketir. Digiconomist gibi enerji tüketimi izleyicilerine göre, Bitcoin tarafından tüketilen toplam enerji, bu ayın başlarında yılda yaklaşık 204 terrawatt-saatten (TWh) 19 Haziran’da 130 TWh’ye düştü. Ancak elektrik tüketimi düşmüş olsa bile, hâlâ çok yüksek seviyede tüketim olduğunu söyleyebiliriz.

Digiconomist’in izleyicisi de bu tür işaretleri gören tek kişi değil. Ağın tüketimini gerçek zamanlı olarak izleyen Cambridge Bitcoin Enerji Tüketimi Endeksi, ağ tarafından tüketilen günlük gücün 11 Haziran’da 14.93 gigawatt’a (GW) ve 25 Haziran’da 10.57 GW’a düştüğünü gösterdi.

Bitcoin ağının enerji tüketimi, hem topluluk hem de uzmanlar için başlıca endişelerden biri olmuştur. Blockchain ağı, tüm madencilerin bir işlemi doğrulamak için bilgi işlem güçlerini uygulamalarına izin veren, iş kanıtı (PoW) adı verilen sistemi kullanır.

Buna karşılık, Polygon ve Cardano gibi blockchain ağları tarafından kullanılan hisse kanıtı (PoS) sistemleri Bitcoin’den daha az enerji tüketir. Ethereum da geçen yıl ağında PoS sistemini tanıttı ve bu yılın sonuna kadar tam geçişini tamamlaması bekleniyor.

Bitcoin ile karşılaştırıldığında, Digiconomist’in takipçisi, Ethereum’un 1 Haziran’da yaklaşık 94 TWh tükettiğini ve 18 Haziran’a kadar neredeyse yarıya düştüğünü gösteriyor.

Piyasanın düşüş eğiliminin enerji ayak izini düşürmesi şaşırtıcı olmasa da, endüstri için PoW teknolojisi yerine PoS sistemi kullanılarak daha az enerji tüketilebilir.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin