Bitcoin 60.000 dolara yükselirken saatler içinde devasa short pozisyonları tasfiye edildi
Bitcoin 60.000 dolara yükselirken saatler içinde devasa short pozisyonları tasfiye edildi

Bitcoin düzeltme periyoduna girdi: Ayılar hangi fiyatı hedefliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in en son düzeltmesi, büyük bir arz bariyerinin altında ve zayıf desteğin üzerine oturduğu için biraz daha sertleşebilir. Öncü kripto para birimi, son birkaç aydır etkileyici bir boğa rallisi yaşadı. Eylül 2020’nin başından bu yana Bitcoin, piyasa değerinin yaklaşık %330 oranında arttığını gördü.

Bitcoin 26.000 dolara düşebilir

BTC’nin fiyatı 9.800 doların altından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.125 dolara yükseldi.

Böyle bir boğanın büyük bir düzeltme yaşamadığı göz önüne alındığında, birden fazla zincir içi ölçüm, Bitcoin’in aşırı alım bölgesinde dolaştığını gösterdi.

Karamsar senaryo, satış baskısındaki yükselişin fiyatları kritik bir destek bariyerinin altına düşürmesinin ardından son zamanlarda doğrulanmış gibi görünüyor. BTC, 8 Ocak’taki zirveden bu yana gelişen simetrik bir üçgenin alt trend çizgisinin altına inmiş görünüyor.

Bitcoin 33.800 dolarlık  engeli aşarken, SuperTrend göstergesi düşüş görünümüne güven ekleyen “short” sinyali verdi.

Üçgenin en geniş aralığının mesafesi, amiral gemisi kripto para biriminin %28 düşüş için hazır olduğunu gösteriyor. Bu BTC’nin arkasındaki satış emirlerinde daha fazla artış, piyasa değerini 26.000 dolar veya daha düşük bir seviyeye çekebilir.

IntoTheBlock’un In/Out of the Money Around Price (IOMAP) modeli, Bitcoin’in 31.000 dolarda belirli bir destek seviyesi bulabileceğini gösteriyor.

Burada, yaklaşık 250.000 adres önceden yaklaşık 250.000 BTC satın almıştı.

Bu fiyat aralığındaki BTC sahipleri, yatırımlarının kırmızıya dönmesini engellemeye çalışabilir. Fiyatların yükselmesine izin vermek için varlıklarına daha fazla token eklemeye bile çalışabilirler. Ancak önümüzdeki önemli direnç göz önüne alındığında, Bitcoin bu engeli aşarak üçgenin 26.000 dolarlık hedefine ulaşabilir.

Kritik sinyaller söz konusu

Bitcoin’in yükseliş trendine devam edebilmesinin tek yolu, 36.000 dolarlık direnç bariyerini kapatmak. Ancak IOMAP kohortları 2,1 milyondan fazla adresin bu fiyat seviyesinde bir milyondan fazla token satın aldığını gösterdiği için bunu yapmak kolay olmayacak.

Bitcoin ile ilgili devam eden anlatının, büyük yatırımcıların her dipte önemli sayıda token satın aldıkları yönünde olduğunu belirtmekte fayda var.

Bununla birlikte, bu yalnızca 1.000 ila 10.000 BTC tutan orta büyüklükteki balinalar için geçerli. 10.000 ila 100.000 BTC’lik adresler, Kasım 2020’nin ortasından bu yana satış çılgınlığı yaşıyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin