Makro guru, kripto piyasası için önemli uyarıda bulundu!

Bitcoin düşüşü, tasfiyeleri beraberinde getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasası son 2 haftada yaptığı yükselişin ardından hafta sonuna kayıpla girmeye hazırlanıyor. Dün yaşanan düşüş haftanın son iş gününde de devam etti. 40.000 doları deneyen BTC, daha çok aşağıya sarktı. Bitcoin düşüşü, long pozisyonların bozulmasına neden oldu.

Lider kripto para birimi, günün büyük çoğunluğunu 40K seviyesinin üzerine geçirdi. Ancak akşam saatlerinde ilk defa 39.450$ seviyesini gördü. Bu da yatırımcıların daha çok panik olmasına yol açtı. 30’lu seviyelerin oluşması bile insanları da psikolojik bir etki bırakıyor.

Coinglass’a göre, piyasadaki dijital varlıkların çoğunluğu kırmızı bölgeye girerken, varlıkların çoğunluğunun kurtarılmasının ardından dijital varlık piyasasında bir rahatlamanın ardından neredeyse 300 milyon dolarlık sipariş  tasfiye edildi. Tracker verilerinin gösterdiği gibi, son 24 saat içinde, finansal piyasalardaki riskten kaynaklanan beklenmedik satış baskısının dijital varlık piyasasını vurmasının ardından piyasada yaklaşık 300 milyon dolar liq oldu.

Bitcoin düşüşü Long/Short pozisyonlarını da etkiledi

Yatırımcılar, Bitcoin’in ve piyasadaki kripto para varlıklarının çoğunluğunun, hızla değişen piyasa yapısına daha fazla maruz kalıyor. Bitcoin düşüşü her dönemde olduğu gibi yine küçük yatırımcıyı daha çok tedirgin ediyor. Fakat kaldıraç açanlar düşüş ve yükselişte daha çok etkileniyor.

Şu anda, piyasadaki varlıkların çoğu, kripto piyasasının genel düşüşü nedeniyle değerlerinin yüzde %5’inden fazlasını kaybediyor. Büyük bir tasfiye çağlayanı, büyük olasılıkla, Bitcoin’in fiyatının %20 artmasının ardından dijital varlık piyasasını geride bırakan ve aslında piyasadaki küresel eğilimi değiştirebilecek güçlü bir yükseliş olan “ters baş ve omuzlar” oluşturan rahatlamadan kaynaklandı.

u.today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin