Bitcoin düşüşü, BTC fonu GBTC hisselerini kötü etkiledi!

Bitcoin düşüşü, BTC fonu GBTC hisselerini kötü etkiledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ocak ayının ilk gününden bu yana Bitcoin, ciddi bir geri çekilme yaşadı. BTC, Aralık ayının son günlerinde yaktığı kırmızı mumla beraber 50.000 doların altında kaldı. Yaklaşık 3 haftalık süreçte 50K üzerine çıkamayan lider kripto para birimi, yeni dip seviyeleri bulmaya çalışıyor. Bu süreçte Bitcoin fon sağlayıcısı ise düşüş sürecinden fazla etkilendi. Peki GBTC hisseleri ne kadar düştü? 

Dünyanın en büyük Bitcoin fonu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), kripto piyasası bozgununun ortasında büyük bir darbe aldı. Grayscale Bitcoin Trust, bugüne kadar %17 gibi yüksek bir kayıpla işlem görüyor.

Kripto piyasasının en büyük fonu sahibi olan Grayscale’in yönetim altında 27 milyar dolar değerinde varlık var. Özellikle kurumsal yatırımıların daha çok tercih ettiği Grayscale, bu alanda iyi bir hizmet sağlıyor.

GBTC, Bitcoin düşüşünden çok etkilendi

GBTC, Bitcoin düşüşünden çok etkilendi

Bitcoin’in Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden bu yana %40’lık şaşırtıcı bir düzeltti. Ayrıca, son Bitcoin (BTC) satışlarının GBTC hisse fiyatı  üzerinde daha belirgin bir etkisi oldu.

GBTC hisse fiyatı, temel Bitcoin’e rekor bir indirim seviyesinde işlem görüyor. Ayrıca, hisse senedi 2022’de şimdiye kadar %19 düştü. GBTC hisse fiyatı son üç ayda şaşırtıcı bir şekilde %50’yi düzeltme gördü. BTC fiyatı 18 Ocak Salı günü %1.6 yükselirken, GBTC aynı gün %6.4 düştü. Bloomberg tarafından erişilen bir raporda, Spectra Markets başkanı Brent Donnelly şunları söyledi:

“GBTC, indirim genişledikçe fonlar kırılmaya devam ediyor. GBTC, temel olarak bu noktada fiziksel bir ETF’ yapılan ikili bir bahistir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin