featured

Bitcoin, düşüşten bir türlü kurtulamıyor! Sıradaki hareket ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 38,477,53 dolardan işlem görüyor. BTC son zamanlarda ara ara toparlanma hareketleri yapsa da, genel olarak düşüş trendinden bir türlü kurtulamadı. BTC, yükselen destek çizgisini kırarsa fiyat daha da düşebilir. Bu destek çizgisi, Ocak 2022’den beri geçerliliği olan bir seviyedir.

Küresel kripto piyasası, birçok kripto para biriminin büyük oranlarda değer kaybetmesiyle birlikte oldukça düşük seviyelerden işlem görüyor. Piyasa lideri olan Bitcoin (BTC), son 24 saatte %3,29 oranında bir düşüşle 38,477,53 dolardan işlem görüyor. Bu, 40,000 dolarlık direnç noktasına ulaşamamasının ardından gelen başka bir düşüş hareketi. Spesifik olarak, ETH (%-4,73), BNB (%-4,98), SOL (%-6,65), XRP (%-8,11) gibi kripto para birimleri de son 24 saat içinde yatırımcılarını üzecek değer kayıpları yaşadı.

Bitcoin toparlanabilecek mi?

Bununla birlikte, Ocak 2022 tarihinden bu yana BTC, yükselen bir destek hattı üzerinde ilerliyor. Bu seviyeyi kırarsa, daha fazla düşüş kapıda olacaktır. Ayrıca, 21 Nisan 2022’de 42,963 dolara yükselmesinin ardından BTC yeniden aşağı yönlü bir hareket içerisinde.

Bitcoin grafik

Geçtiğimiz ay BTC fiyatı, 22 Mart’tan 28 Mart 2022’ye kadar yükseliş eğilimindeydi. Ancak bu yükseliş aşamasından sonra fiyat daha da büyük oranlarda değer kaybı yaşadı.

Kısacası Bitcoin, 40,000 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasını kıramazsa dik bir düşüş yaşayabilir.  Ancak, 39,000 dolardaki acil bir destek noktası yukarı yönlü kırılabilirse BTC için beklenen artış gerçekleşebilir. Öte yandan fiyat, 36,000 dolardaki ana destek noktasını aşağı yönlü kırarsa sıradaki hedef muhtemelen 30,000 dolar seviyesinde bulunan talep bölgesi olacaktır.

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi göstergesi (RSI) azalan trend çizgisini kırarsa, BTC mevcut fiyat değerinin üzerine çıkacaktır.

BTC için beklenen düşüş aşamasının aksine, BTCfuel tarafından yapılan bir Twitter gönderisi, piyasa liderinin büyük bir patlama yaşama olasılığının olduğunu belirtti. Gönderide, BTC’nin 2015 yılında da şu ana benzer bir eğilimden geçtiğini ve sonraki günlerde hızlı bir şekilde değer kazandığını söyledi.

COINQUARA


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin