BTC’nin sallanması kripto piyasa değerini psikolojik sınırın altına düşürdü

Bitcoin düşüş durmuyor: BTC kan kaybına son veremiyor, kale denilen 20K seviyesi de düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin düşüş olarak bir türlü beklentileri aksine gidemiyor. Her geçen gün daha da dibi boylayan lider kripto para, nerede son bulacak merak ediliyor. Bitcoin, tarihsel olarak önemli olan 20.000 dolar seviyesinin altında yeni bir  rakamı gördü. 20.000 dolar birçok açıdan önemliydi.

Bitcoin düşüş için bu bölge kimine göre dönüm noktası olarak kabul edilmişti. Ancak bu seviyede şu anlık kaybedildi.

2017 yılında yaşanan boğa sezonunda Bitcoin 20 bin dolar ile o zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Daha sonra oradan yaptığı geri çekilme ayı piyasasını yaşattı. Sonrasında ise 20K yolculuğu tekrar başladı. Hatta 2021 yılına gelindiğinde yeni bir rekor kırıldı.

Bitcoin, Aralık 2020’den bu yana ilk kez 20.000 doların altına düşerken, Ethereum 1.000 doların altına kaldı. Bitcoin düşüş ile ilk kez önceki döngüsünün en yüksek seviyesinin altına geriledi. Bitcoin Aralık 2017’de 19.600 doları aştı ve şimdi daha düşük işlem görüyor.

Bitcoin neden düşüyor son dakika 2022

Kriptonun en büyük firmalarından bazılarının zorlu piyasa koşullarından etkilenmesiyle birlikte, en son kripto satışına çeşitli faktörler katkıda bulunuyor.

Bu hafta Celsius, iflas sorunlarıyla boğuştuğu için müşterilerin para çekme işlemlerini dondurmuştu. Bu alandaki en saygın hedge fonlarından biri olan Three Arrows Capital kendi likidite krizi ise başlı başına bir sorun olmuştu.

Su Zhu ve Kyle Davies tarafından ortaklaşa yönetilen hedge fonu, daha önce yönetim altında 10 milyar doların üzerinde varlığa sahipti ve şu anda piyasadaki gerileme sırasında aşırı kaldıraçla alım satım nedeniyle bir dizi marj çağrısının ardından iflasın eşiğinde. Fed’in faiz artırımı, enflasyon ve küresel krizler Bitcoin ve türevlerinin düşüşlerinde etkili oldu.

Bitcoin direnç noktaları neresi?

Bitcoin düşüş yaşarken direnç noktalarını belirlemek gerçekten zor. Bitcoin direnç noktaları için bir tahminde bulunmak kolay değil. Ancak 20K-24K ve 28K takip edilebilir seviyeler. Ara direnç olarak 19.600, 22.000 dolar gibi alanlarda bakılabilir.

Korku endeksi Bitcoin hangi seviyede?

Açgözlülük ve Korku endeksi dibin dibinde geziyor. Yüzdelik olarak 10’un altında kalan korku endeksi Bitcoin, şu an 6 seviyesinde. Aşırı korkunun olduğu piyasada anlaşılıyor.

Bitcoin en yüksek kaç dolar oldu?

Bitcoin’in 20.000 doları tutamaması önemlidir çünkü tarihsel olarak önemli bir destek seviyesi olmuştur. 2021 boğa koşusunun tamamı için 20.000 doların üzerinde tutulan Bitcoin, Kasım 2021’de 69.000 doları aştı. Şu anda en yüksek seviyesinden %70’in üzerinde düşüş var. Bitcoin en yüksek değeri, 2021 yılının Kasım ayında 69K ile gördü.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin