14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları
14 Nisan Bitcoin analizi: BTC için muhtemel fiyat senaryoları

Bitcoin düştükçe ana akım medyanın kripto ilgisi artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda yapılan bir araştırma gösteriyor ki Bitcoin zor zamanlar geçirdiğinde, ana akım medyanın kripto para ile ilgili yaptığı olumsuz haberlerde artış görülüyor. Aynı zamanda medyanın kripto ilgisi de bu bağlamda artıyor.

Blockchain firması Clovr tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin, bu yılın başlarında görülen tüm zamanların en yüksek değerinden aşağı geldikçe bu duruma ters orantılı olarak ana akım medyanın kripto paraya olan ilgisi zirve yapıyor.

Clovr raporunda, Bitcoin fiyat yükselişi sırasında da ana akım medyanın ilgisinin yüksek olduğunu gösteriyor. Fakat asıl göze çarpan durum ise fiyat düşüşleri esnasında ilgi daha da yüksek. bu yılın ilk yedi ayında kendini tekrarladı:

Bitcoin düşüşü de yükselişi de insanların ilgisini çekiyor

Ana akım medya, bu tür çöküş durumları konusunda çok daha rahat haber yaparken, piyasa ile ilgilenenler kendilerine dikte edilen bu haberleri her yerde görmeye başlarlar. Örneğin, Bitcoin’in fiyatındaki önemli bir destek seviyesindeki düşüş, aynı zamanda, Google arama motorundaki Bitcoin anahtar kelimesinin aramalarının sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla da çakıştı. Bu durum, tüketici talebinin bu süreçte kilit faktör olduğunu gösteriyor.

Clovr raporu ayrıca, Bitcoin’in ilk dönemlerinde çoğunlukla olumlu olduğunu, ancak amiral gemisi kripto parada kazanmış olduğu itibarını yitirmeye başladığını gösteriyor. Clovr’a göre, yaklaşık iki yıl önceye kadar Bitcoin ile ilgili daha olumlu makaleler vardı. Ancak geçen yılın ortalarında fiyat yükseldikçe, olumsuz görüşe sahip makale sayısında da artış görüldü.

Durum, geçen yılın sonuna doğru gittikçe daha da kötüleşti. Bitcoin fiyatı, olumsuz makale sayısının artışı ile düşüşe geçmeye başladı.

Bitcoin’e en yakın ana akım medya görüşleri hangileri?

Tutucu ve merkezci eğilimleri olan medya kuruluşlarının yanı sıra teknoloji medya mecraları Clovr’a göre, kendi kapsamalarında daha fazla olumsuz duygu aşılıyorlar. Muhafazakâr medya organlarının yüzde 88,7 ile en yüksek negatif görüşe sahip kurumlar olarak ortaya çıkıyor. Merkezci medya organlarında, Bitcoin görüş oranı negatif olarak yüzde 68,2. Teknoloji yayınlarına gelince, olumsuz görüşe sahip konuların yüzdesi yüzde 42,3 olurken olumlu görüşe sahip içerikler yüzde 57,7 idi.

Öte yandan, liberal finansal ve ekonomik medya evlerini saptayan medya kuruluşları, Bitcoin hakkında daha olumlu içerikler üretiyorlar. Liberal medya kanadında Bitcoin üzerindeki olumlu görüşe sahip çalışmalar yüzdesi yüzde 51,7 olarak tespit edildi. Finansal/ekonomik yayınlar ve kanallar ise yüzde 54,4 ile en yüksek düzeyde Bitcoin kapsamına sahip birimler olarak kaydedildi.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin