Ünlü ekonomist uyardı:
Ünlü ekonomist uyardı: "PayPal'ın Bitcoin hamlesi koca bir hile!"

Bitcoin düşmanı Peter Schiff’in bankasına şok suçlama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Peter Schiff’e ait olan Euro Pacific Bank’ın Avustralya’lı ve küresel suç örgütleri için kara para aklamada önemli bir rol oynadığından şüpheleniliyor.

Avustralya medyası The Age tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin’den nefret eden Peter Schiff’in ortak sahibi olduğu Euro Pacific Bank’ın, Avustralya ve dünya çapındaki organize suç örgütleri tarafından bir kara para aklama aracı olarak kullanıldığından şüpheleniliyor.

Schiff’in bankası J5 tarafından uluslararası vergi araştırmasında hedef alındı

The Age tarafından yayınlanan bir makaleye göre, uluslararası kolluk kuvvetleri ve vergi hizmetleri, Bitcoin eleştirmeni ve altın tutkunu Peter Schiff’in ortak sahibi olduğu Euro Pacific Bank’ın Avustralya’daki suç örgütleri tarafından yasadışı kârları aklamak için aktif olarak kullanıldığından şüpheleniyor.

Bu durum, özel bir görev gücü olan J5 tarafından yürütülen büyük ölçekli uluslararası bir vergi araştırması olan Atlantis Operasyonu’nun bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Görev gücü, İngiltere, Avustralya, ABD, Kanada ve Hollanda’dan vergi kaçakçılığı müfettişlerinden oluşuyor.

“Avustralya’ya yönelik ciddi organize suç tehdidi”

Yüzlerce Avustralyalı, olası vergi kaçakçılığına karşı soruşturuldu. Şimdi vergi ödemekten kaçındıkları için hapis cezasına çarptırılabilir. Dünya çapında Ocak ayı sonlarında meydana gelen baskınlardan sonra yapılan soruşturma, “benzeri görülmemiş bir ortak soruşturma” olarak nitelendirildi.

Şimdi, Avustralya emniyet teşkilatı, Euro Pacific Bank’ın çok sayıda kara para aklamaya yardımcı olduğundan şüpheleniyor ve bunu ülke için “ciddi bir organize suç tehdidi” olarak nitelendiriyor.

Peter Schiff ne diyor?

Peter Schiff, bu yılın başlarında ABD’nin IRS ziyaretine rağmen, bankaya herhangi bir suçlama yapılmadığını belirtiyor. Röporaj için evine gelen medya tarafından kendisine iletilen suçlamaları reddettiğini de özellikle vurguluyor.

Bankanın herhangi bir suç eylemiyle bağlantılı olmadığını belirterek şu ifadeleri kullanıyor:

“Her türlü bilgi talebini yerine getirdik. Biz bir şekilde ne olup bittiğine bakıyoruz ama banka aleyhine geçerli bir iddia yok. Bankada vergi kaçakçılığı olmadığını söyleyebilirim. Banka hiçbir şeyi kolaylaştırmıyor. “

Ancak The Age, The Sydney Morning Herald, 60 Minutes ve The New York Times tarafından yapılan bir araştırma farklı bir bakış açısıyla bankanın 13.000 küresel müşteriyle bağlantılı en iyi finans kurumlarıyla çalıştığını hatırlattı.

Euro Pacific’in ortakları arasında New York Federal Rezervi, İngiltere Bankası NatWest, Kanada’daki Montreal Bankası ve Japonya’nın Mizuho Bankası bulunmakta. Bu bankalardan bazıları, büyük suç örgütleri için kara para aklama ile bağlantılı olarak Atlantis Operasyonu tarafından da araştırılıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin