Bitcoin durgunlaşırken; bu altcoinlerin piyasa hakimiyeti artıyor!
Bitcoin durgunlaşırken; bu altcoinlerin piyasa hakimiyeti artıyor!

Bitcoin durgunlaşırken; bu altcoinlerin piyasa hakimiyeti artıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoinler, son zamanlarda Bitcoin’den önemli ölçüde daha iyi performans gösteriyor. Geçen hafta, ETH, BNB, AVAX ve MATIC gibi en iyi kripto paralar yatırımcılarına sırasıyla %10, %16, %17 ve %22 yükseliş gösterdi.

Bitcoin hakimiyeti altcoinlere karşı azalıyor!

Bitcoin çok yüksek olmayan getiri ve fiyat çizelgelerinin monoton trendinde hakimiyetini de kaybediyor. Genel olarak, bu kral kripto para için iyi bir işaret değil. Piyasadaki Bitcoin kaybetme komutu, diğer altcoinlerin artık piyasaya değer katmaya başladığını gösteriyor.

2018 yılından sonra azalan BTC hakimiyeti, bu yılın Mayıs ayının başlarında ilk kez %50’nin altına düştü. Tekrar hakimiyetini yükselten BTC eski hakimiyetine ulaşamadı. Yazım sırasında, Bitcoin daha geniş pazarda sadece %42,2 hakimiyet sahibiydi.

Ethereum bu kayıp hakimiyeti telafi etti. Yazım zamanında, en büyük altcoinin hakimiyeti %20 oranına yaklaştı. Diğer büyük sermayeli kripto paralar da son birkaç hafta içinde hızlandı ve Solana, Polkadot, Binance Coin, vb. gibilerinin artık piyasada %1,5 ila %4’lük piyasa hakimiyetine sahip.

Bitcoin büyük bir düşüşe eğiliminde çünkü pazar şu anda aşırı ısınmış durumda. Tahmini kaldıraç oranının durumu da aynı yöne işaret ediyor.

Elde edilen verilere göre, bu ölçüm son zamanlarda yeni zirveler yapıyor. Bu oranın zirve yaptığı Eylül ayında BTC yükselmeden önce keskin düşüş kaydetmişti. Sağlıklı bir fiyat yükselişi için kaldıracın piyasadan silinmesi oldukça önemli bir gösterge. Yani, eğer bu şimdi gerçekleşirse en büyük kripto paranın değerinin bir kısmını kaybetme olasılığı oldukça yüksek. Bu durumda piyasa hakimiyeti daha fazla azalacak.

Ethereum Bitcoin’den daha iyi performans sergiliyor!

ETH ve BTC volatilite yayılımını gerçekleştirdi ve ima edilen volatilite yayılımı başka bir ilgi çekici trendi tasvir etti. Bu nedenle, geçmişte bu endekslerin her ikisi de yükseldiğinde, Bitcoin, hem daha yüksek hem de daha düşük düşüşler yapmada Ethereum’dan daha iyi performans sergiledi.

Ethereum bu çeyrekte yüksek seviyelerini koruyabildi ve Ekim ayının başındaki en düşük seviyelerine geri dönmedi. Hatta RV göstergesi bile, bu konuda, Kasım ayının başından bu yana dik bir şekilde yükseldi. Dolayısıyla bu noktada ETH, BTC ile karşılaştırıldığında açıkça daha iyi durumda yer alıyor.

Ethereum’un kısa vadeli beklentileri şu anda olumsuz bir sinyal vermiyor. Daha geniş yatırımcı hissiyatı yükselişini sürdürüyor ve fiyat grafiğindeki yükseliş işaretleri bile son zamanlarda daha belirgin hale geldi.

Dolayısıyla, yukarıda bahsedilen eğilimlerin ışığında, Bitcoin yeniden yükselmeye başlamadan önce piyasanın Ethereum liderliğindeki altcoinlerinin daha fazla yükseldiğini görmesini bekleyebiliriz.

ambcrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin