Yeni nesil arasında Bitcoin yatırım aracı olarak daha popüler
Yeni nesil arasında Bitcoin yatırım aracı olarak daha popüler

Araştırma: Bitcoin dünyadaki en büyük yatırım aracı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım ve finans algılarının hangi yönde değiştiğini belirlemek için bir gayrimenkul geliştiricisi İngiltere’de anket düzenledi. Araştırma sonuçlarına göre yeni neslin özellikle erkeklerin %27’si Bitcoin’in gayrimenkul yatırımlarından daha iyi bir yatırım aracı olduğunu düşünüyor.

Yeni nesil arasında Bitcoin yatırım aracı olarak daha popüler

Gayrimenkul geliştiricisi yeni neslin Bitcoin ve kripto paralara verdiği önemin, kripto paraları daha iyi anlamalarından kaynaklandığını düşünüyor. Ayrıca kripto para piyasasında başarılı olmak, emlak alanında başarılı olmaktan daha değerli görülüyor. Araştırmada konuya yönelik şu ifadelere yer alıyor:

Yeni nesil için, Bitcoin’in yükselen performansı ve neredeyse eşit derecede düzeltme yapması, ev fiyatlarındaki istikrarlı büyüme beklentisinden daha cazip geliyor.

Bitcoin ve kripto paralara ilgi artıyor

Tarih boyunca gayrimenkulden ziyade başka bir yatırım aracına bu denli bir global ilgi odağı olmadı. İlk defa yatırımların çoğunu, başka bir yatırım aracı olarak görülen, Bitcoin ve diğer kripto paralar aldı.

Geçen yıl Kasım ayında, bir yatırım şirketi olan Blockchain Capital, ABD’de yaptığı araştırmada 18 ve 34 yaş aralığındaki insanların yatırım tercihlerine baktı. Çoğu yatırımcının, hisse senedi veya devlet tahvili yerine, Bitcoin’i tercih ettiğini gördü.  VC firması adına Harris Poll tarafından yürütülen araştırmada katılımcıların %27’sinin 1.000 dolar değerinde menkul kıymet yerine, Bitcoin almak istediği ortaya çıktı. Sadece erkek yatırımcılara bakıldığında ise %38’inin tercihinin kripto para olduğu görünüyor. Ancak bu oranlar emlakla kıyaslandığında %22’ye, altınla kıyaslandığında %19’a kadar düşüyor.

Yeni nesil, Bitcoin ve kripto paralara ilgi duyuyor

Yapılan araştırmalarda erkek yatırımcı sayısı her zaman kadın yatırımcı sayısından fazla. Mesela, erkeklerin gayrimenkulle kıyasladığında %26’sı, devlet tahvili ile kıyasladığında %31’i, doğrudan yatırımlarda kıyaslandığında % 43’ü, Bitcoin ve kripto para birimlerini tercih ediyor. Diğer yandan kripto paraların farkında olma oranı demografik olarak incelendiğinde, yeni neslin %42’sinin Bitcoin’den haberdar olduğu görünüyor. Ancak 65 yaş üstü bireylerde bu oran %15 seviyelerine kadar düşüyor.

Genç kuşağın kriptoları kucakladığını gösteren başka bir kanıt ise öğrencilere yönelik yapılan, The Student Loan Report’un araştırması sonucu ortaya çıktı. Araştırmaya göre üniversite öğrencilerinin %21,2’si kripto para kazanmak için burslarını kripto paralara yatırıyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin