BTC son durum
Bir yıl önce bugün BTC 20.000 dolardı... Bir yılın özeti ve BTC'yi bekleyenler

Bitcoin dünün zararlarını kurtarmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dünün zararlarını kurtarmaya çalışıyor. Bitcoin (BTC) 6.500 doların altına düştükten sonra, son 24 saat içinde kripto para piyasasının geri kalanı iyileştikçe, BTC  %7 artışla 7.100 dolara yükseldi. 30 Mart’tan bu yana, kripto para piyasasının değerlemesi yaklaşık yüzde 8’lik bir artışla 250 milyar dolardan 268 milyar dolara yükseldi.

Olgun bir piyasanın birbirinden bağımsız olarak performans gösteren varlıklara sahip olması gerekiyor

29 Mart’ta Cornell profesörü Emin Gun Sirer, olgun bir piyasanın birbirinden bağımsız olarak performans gösteren varlıklara sahip olması gerektiğini belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Gerçekten de, olgun bir pazarın, her bir belirli madeni paranın gelecekteki beklentileriyle uyumlu hareket ederek, birbirinden ayrılan bağımsız para fiyatları ile merkezileştirilmesi gerekiyor.

Tüm kripto para birimleri, benzer bir patikada hareket ediyor

Şubat ve Mart aylarında birçok hafta boyunca, tüm kripto para piyasası, hem büyük hem de küçük kripto para birimlerinin büyük çoğunluğu, aşırı oynaklık ile benzer kazanç ve kayıp hareketleri gösterdi.

Bugün örneğin, BTC yüzde 6 artarken, Ethereum, Ripple ve Litecoin hepsi aynı yüzde 6 oranında arttı. Pompa ve çöplüklerden etkilenebilecek bir avuç kripto para haricinde, küresel piyasadaki kripto paraların çoğu, Şubat ayında gerçekleşen büyük düzeltmeden bu yana benzer bir patikada hareket ediyor.

Kripto para piyasasının istikrarı sağlaması için zamana ihtiyacı var

Bu nedenle, piyasadaki aşırı oynaklık ve buna bağlı fiyat hareketleri göz önüne alındığında, piyasanın son düzeltmesinden sonra istikrar kazanamadığı ve dolayısıyla zararlarından kurtulmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyulabileceği açık.

Piyasa, gerekli bir toparlanma sürecini gösteriyor. Bitcoin gibi büyük kripto para birimleri, tüm kripto para borsalarında hacimsel olarak hala nispeten düşük kalsa da direnç seviyelerini koruyabildi.

Bitcoin dünün zararlarını kurtarmaya çalışıyor
Bitcoin dünün zararlarını kurtarmaya çalışıyor

Bitcoin dünün zararlarını kurtarmaya çalışıyor

Bitcoin dünün zararlarını kurtarmaya çalışıyor. Bitcoin’in son düzeltmesi acımasızdı ve birçok kişi ve kurumsal yatırımcılar için kripto para birimini tutan kuruluşlar adına milyonlarca dolarlık zarara yol açtı. Ancak, geçmişte benzer olayların 2013 yılından 2018 yılına kadar gerçekleştiğini kabul etmek önemli.

2018’in Bitcoin düzeltmesi, 2013 ve 2014 yıllarındaki düzeltmeden sonra yaşanılan üçüncü en kötü düzeltme

2018’in Bitcoin düzeltmesi, kripto para biriminin 2013 ve 2014 yıllarındaki iki yüzde 80’lik düzeltmesinden sonra yaşadığı üçüncü en kötü düzeltme. Her iki düzeltme de Bitcoin’in toparlanması için yaklaşık 12 ay sürdü.

Düşük likidite ve hacme sahip olan kripto para piyasası gibi piyasalarda dalgalanma daha güçlüdür

Piyasa aşağı yukarı hareket eder ve dalgalanma diğer piyasalarda olduğundan daha düşük likidite ve hacme sahip kripto para piyasası gibi piyasalarda daha güçlüdür. Kripto para birimi piyasası, kripto para birimi reklamlarından ya da düzenlemelerle ilgili diğer haberlerden, medyanın göstermeye çalıştığı anlatının aksine büyük ölçüde etkilenmedi. Daha ziyade, çoğu kripto paranın fiyatının, somut ve sürdürülebilir modellere dayanarak haklı çıkarılmasının zor olduğu bir noktaya yükseldiğini kabul eden pazardı.

Yatırımcılar artık fiyatları desteklemiyor

Örneğin, Tron 16 milyar dolardı ve SpaceX’in değerlemesine yaklaştı. Tron’un gelecekte piyasa kapağına kavuşması tamamen mümkün olsa da, Tron bu hafta sadece test ağını yayınladı. Çoğu kripto paranın değerlemesi, hedefledikleri sektörler üzerindeki etkisiyle orantılı değil ve kripto para piyasası bir düzeltme yaşadı. Çünkü yatırımcılar artık fiyatlarını desteklemiyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin