Yatırımcılar Bitcoin 20 bin doları görürken, 1 BTC rüyasını gerçekleştiriyor

Bitcoin döviz dengesindeki düşüş ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta boyunca, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), 40.000 doları dirence çevirdi. Yazıyı kaleme aldığımız şu sıralarda ise BTC, 751 milyar dolarlık piyasa değeri ile 39.500 dolardan işlem görüyor. Bitcoin döviz dengesi ise 30 günlük düşüşü gösteriyor.

Bazı zincirleme sinyaller, en kötünün geride kaldığını ve önümüzde büyük bir boğa koşusu için hazırlanıyor olabileceğimizi gösteriyor. Glassnode’dan gelen verilere atıfta bulunan  On-Chain College analisti, Bitcoin döviz dengesindeki 30 günlük değişimin son 2 yılda çok az görülen negatif seviyelere ulaştığını söylüyor.

Bitcoin için likit olmayan arz miktarı artmaya devam ettikçe, fiyat artışına yol açan bir arz sıkışıklığı olabilir.

Yukarıdaki grafikte görebileceğimiz gibi, Bitcoin döviz arzı eksi 100K’ya düştüğünde güçlü bir ralli kaydetti. Son BTC fiyat düzeltmesi ABD hisse senedi piyasasındaki güçlü düzeltmeden kaynaklandı. Yükselen enflasyon ve Fed’in şahin duruşu yatırımcı duyarlılığını daha da azalttı. Glassnode ise şu raporu iletti:

“Fed’in gelecek haftaki toplantısındaki en şahin eylemi şimdiden fiyatlanmış olabilir ve daha az ciddi sonuçlar Bitcoin’i 42 bin doların üzerine çıkarabilir. Bitcoin satış baskısı hafifliyor. Daha az kâr elde etme, yıkım ve daha etkin olmayan tedariği sağlayabilir.”

Bireysel yatırımcılar ATH’de Bitcoin, Hash Rate alıyor

Bitcoin ile ilgili iyi olan şey, bireysel yatırımcıların sürekli olarak düşüşleri satın almasıdır. IntoTheBlock tarafından sunulan veriler şunları söylüyor:

“Bireysel yatırımcılar, BTC almayı sürdürüyor. 10 BTC’ye sahip adreslerin elindeki bakiye 2,08 milyon BTC’ye yükseldi. 0,001 – 0,01 BTC ve 0,01 – 0,1 BTC olan adreslerin bakiyesindeki, 30 gün içinde en az %2 artan büyümeye tekabül ediyor.”

Öte yandan, Bitcoin madenciliği hash oranı ve zorluğu, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin madencilik faaliyeti, geçen yıl Çin yasağı sırasında çöktükten sonra son birkaç ayda toparlandı. Mevcut verilere göre, Bitcoin ağı her zamankinden daha güvenli olduğunu gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin