featured

Bitcoin dostu Portekiz, Ukraynalı mültecilerin yeni tercihi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto dünyası insanlara daha çok özgünlük tanıyor. Bunu savaşın yaşandığı şu günlerede daha çok görebiliyoruz. Hiç kimse savaş istemese de siyasi nedenlerden dolayı bu tip durumlarla karşılaşabiliyoruz. Ancak, bunun yanında kripto endüstrisi bir kez daha iyi bir sınav verdi. 

Yaptırım ve yardım gibi faaliyetlerde kripto varlıklar öne çıktı. Ayrıca ülkelerin yerel para birimlerine kısıtlama getirmesi insanları dijital varlıklara yöneltti. İşte burada Ukraynalı mülteciler için yeni bir alternatif oldu. Bitcoin dostu Portekiz için, mülteci yolu açıldı.

Anavatanlarında şiddetli bir savaşla, kripto alanında yer alan birçok kişi, yeni evleri olarak Portekiz’i seçti. Ülke, yalnızca daha sıcak iklimi nedeniyle değil, aynı zamanda nispeten uygun yaşam maliyeti ve kripto dostu vergi rejimi nedeniyle çekici bir lokasyon haline dönüştü.

Bitcoin dostu Portekiz, yaşam için uygun mu?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra mülteciler, diğer Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kaldı. Çatışma bölgesinden çok uzak olmasına rağmen, farklı ülkeler dahi tercih edildi. Bunlarda biri de Portekiz. Ülke, Lizbon’daki yetkililerin Ukraynalılar için varış prosedürlerini basitleştirmesinden sonra, geçtiğimiz haftalarda 13.000 mülteciyi kabul etti.

BNN Bloomberg bir raporda, aralarında Ukrayna’nın büyüyen kripto endüstrisinde çalışanların Portekiz’de yerleşmeyi Eski Kıta’daki diğer ülkelere göre daha kolay bulacağını belirtti. Savaştan önceki Ukrayna gibi, bu AB üye devleti, bazı Bitcoin dostu politikalar sayesinde bir kripto para birimi merkezi haline geliyor.

Bitcoin dostu Portekiz, özel kripto yatırımlarından elde edilen kârlarda yüzde sıfır vergi uyguluyor. Bu kazançlar mesleki faaliyetlerden kaynaklanmadığında gelir vergisine tabi değildir. Bazı yabancı uyruklular da sabit %20 gelir vergisinden ve emekli maaşları üzerinden %10 vergiden yararlanabilir.

Batı Ukrayna’dan kaçan Amber adlı kripto tabanlı bir Metaverse oyunu üzerinde çalışan bir yazılım geliştiricisi olan Valentin Sotov yaşadıklarını anlatıyor. Sotov, kalıcı bir konaklama yeri bulmanın zor olduğunu kabul etse de, şimdi çalışmalarına Lizbon’daki bir ofisten devam etmeyi umarak şunları söylüyor:

“Bir yıllık sözleşmenizin ve Portekiz kefilinizin olması, vergi numaranızın ve vizenizin olması gerekiyor. Henüz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Arkadaşlarımızından bu konu hakkında yardım alıyoruz.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin