BTC’nin 20K altında kalması Bitcoin dominance son yılların en düşük seviyesine getirdi…

BTC’nin 20K altında kalması Bitcoin dominance son yılların en düşük seviyesine getirdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dominance, iştahsız bir piyasa döneminde daha fazla aşağıya doğru ilerliyor. Beklentileri karşılayamayan bitcoin ve arkadaşları daha fazla bitik bir dönemin içinde yer alıyor. Bazı uzmanalar ise artık son diplerin yaşandığını söylüyor. BTC fiyatı 20 bin doları düştüğü için hakimiyet, 4 yılın en düşük seviyelerini gördü.

“Eylül”, klasik olumsuzluğun ilk işaretlerini verirken BTC boğalarının kavrayışında destek kayıyor. Bitcoin (BTC), Rus enerji yasağı haberi üzerine dalgalandı. Emtiaların düşmesiyle birlikte kripto piyasası da bahanesini hazırladı.

Kasvetli makro haftasından sonra her şey alt üst oldu

Hafta sonu başladığında en büyük kripto para birimi, 20.000 doları sağlam desteğe çeviremez hale geldi. Psikolojik sınır artık ayılara teslim edildi.

8 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA) bakan popüler uzman Cheds, Eylül ayına kadar gün içi direncin devam etmesiyle gücünü kaydettiği yorumunu yaptı.

Öte yandan ABD hisse senetleri sıkıntılı bir haftayı kapattı, S&P 500 sırasıyla %2.7 ve Nasdaq Endeksi %3.25 düştü.

Enerji ve gaz ile ilgili sıkıntılar yeniden gündemde

Avrupa’da petrol fiyatları, Rusya’nın misilleme yapması durumunda fiyat artışlarına bağlı etkileri konuşmaya başladı.

Avrupa’ya gaz arzı da benzer şekilde, daha önce 3 Eylül’de yeniden başlayacağı iddia edilen teknik zorluklar nedeniyle tavan fiyat kararının ardından durduruldu.

Bitcoin dominance pazar payından vazgeçiyor

BTC boğaları için pazar varlığının eksikliği kendini göstermeye çoktan başladı. Ağustos ayı her ne kadar 20K üstünde kalsa da artık bu bölgeninde bir önemi kalmadı.

Bitcoin’in toplam kripto para piyasa değeri içindeki payı, 3 Eylül itibarıyla dört yıl kadar en düşük seviyesindeydi. Bitcoin dominance seviyesinin gerilemesiyle genel piyasa itibarı azaldı gösterdi.

CoinMarketCap, Bitcoin dominance Haziran 2018’den bu yana en zayıf performans olan %39 seviyelerinde gösteriyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin