Bitcoin Hodl yapanların bakın yüzde kaçı kârlı?

Bitcoin dolar ne olacak? İşte bu hafta izlenmesi gereken 3 şey!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni haftaya piyasalar hareketli başladı. Ancak bu hareketlilik aşağı yönlü şekilde gerçekleşti. Ani bir şok etkisiyle BTC 42.000 doların altına kadar sarktı. Şu an toparlamaya çalışsa da halen tehlike geçmiş değil. Bitcoin dolar karşısında büyük bir kayıp yaşadı. Peki haftanın başında Bitcoin için bilmeniz gerekenler neler?

Boğalar 40.000 doların üzerinde desteği korumak için mücadele ediyor. Psikolojik sınır kripto piyasası içinde oldukça önemli. Bitcoin, Nisan’ın ikinci haftasına sancılı bir giriş yapmış oldu. Son derece düşük volatiliteli bir hafta sonundan sonra, en son haftalık kapanışla birlikte sinirler gerildi.

Bitcoin dolar için büyük düşüş bekleniyor mu?

Haftanın ilk iş gününde, BTC/USD paritesi kısa süre içinde kaybettiği 42.000$’lık seviyeyi geri aldı. Bu süreçte Bitstamp’ta 41.771 dolara ulaşan Bitcoin, 23 Mart’takilerle eşleşerek haftaların en düşük seviyelerini görmüş oldu.

Bitcoin doların yaşadığı kolerasyon Nasdaq ile eşleştirildi. Kayıpların o tarafta yaşanması aynı hareketleri saptadı.

Hisse senetleri tat vermiyor

Bitcoin dolar ilişkisi nasıl kötü gidiyorsa, aynı durum hisse senetlerinde de geçerli. Asya, Çin’in en son Coronavirus karantinaları sayesinde yaygın kayıplarla liderliğini sürdürürken, hisse senetleri için kasvetli bir gün. Asya tarafında hem Şanghay Bileşik Endeksi hem de Hong Kong Hang Seng sabah ticaretinde %2’nin üzerinde düşüş gerçekleştirdi.

Avrupa’da ise piyasalar Fransa’ya kitlenmiş durumda. Euro için bir umut ışığı, görevdeki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un anketlerde aşırı sağdaki rakibi Jean-Marie Le Pen’e karşı potansiyel bir liderlik şeklinde geldi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi
Korku ve Açgözlülük Endeksi

Duyarlılık genelsel pazardan ayrışıyor

Ufukta makro kasvet varken, piyasa duyarlılığının yenilmesi şaşırtıcı değil. Mart ayının sonunda kripto genelinde “açgözlülük” algılayan Crypto Fear & Greed Index şimdi “korku” bölgesine geri döndü.

Geleneksel piyasa Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin bir benzeri olan metrik, soğuk ayakların yatırımcılara geri dönmesiyle iki haftadan kısa bir süre içinde normalleştirilmiş puanının yarısını düşürdü. Analist Van de Poppe duyarlılık hakkında şunu söyledi:

“Duyarlılık, genellikle nasıl ticaret yapmanız gerektiğine dair harika bir gösterge değil.”

Umut halen inançları koruyor mu?

Düzenlemenin küçük boyutu, madencilerin mevcut seviyelerde finansal olarak canlı kaldığını ve geçen haftaki %10 BTC/USD düşüşüne rağmen mücadele etmediğini gösteriyor. Bitcoin dolar karşısında kayıpların olması ve madencilik tarafında yaşanılan zorluklara karşın madenciler bekliyor.

Bitcoin nasıl alınır?

Bitcoin dolar ve TL olarak alınabilmektedir. Farklı para birimlerini de borsalar desteklemektedir. Ancak genellikle ülkemizde BTC/USDT ve BTC/TRY paritesi tercih edilmektedir. Bitcoin almak için global ve yerel kripto para borsalarına kayıt olmanız gerekir. Binance borsasını kullanmak isterseniz, aşağıdaki link üzerinden indirimli şekilde üyelik açabilir ve istediğiniz miktarda BTC satın alabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin