Tron, Algorand, Enjin Fiyat Analizi: 12 Aralık
Tron, Algorand, Enjin Fiyat Analizi: 12 Aralık

Bitcoin’den daha iyi performans gösteren üç altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’un başında, Bitcoin 3.500 dolar civarında işlem görüyordu. Zaman ilerledikçe 13.300 dolara kadar ilerleyen kripto para, bugünlerde bir fiyat kurtarma girişiminde bulunurken altcoinlere karşı baskınlık oranı da rekor seviyelere geldi.

Bitcoin hakimiyeti 14 Ağustos 2019 itibarıyla %68,6’da ve yakında %70’e ulaşması bekleniyor. Haliyle bir altcoin mevsiminin başlaması çoğu kripto para uzmanına göre hayalden ibaret.

Fakat üç altcoin, kendilerini bu genellemenin dışında tutmuşa benziyor:

  • Binance Coin (BNB)
  • Litecoin (LTC)
  • Chainlink (LINK)

BNB ve LTC zirvede

San Diego merkezli varlık yönetim şirketi BlockforceCap Yatırım Direktörü David Martin tarafından elde edilen verilere göre, Bitcoin’den daha iyi performansa sahip olan iki altcoin var. Bunlar, önde gelen kripto para borsası Binance’in yerel tokeni Binance Coin (BNB) ve Litecoin (LTC).

Binance Coin (BNB), Binance borsasının hizmetlerini sürekli olarak genişletmesine yardımcı oldu ve daha fazla çekiş kazandığı için Bitcoin’e karşı güçlü bir yükseliş gösterdi. Kripto para, 2019’da %364 artış kaydetti.

BNB’nin performansı neden çok iyi?

Binance’in başarısının sırrı, üç ayda bir gerçekleşen yakım işleminden kaynaklanıyor.

Binance borsası, dolaşımdaki BNB’lerin %20’sini yakıyor. Böylelikle BNB’ye olan talep artıyor, arz azalıyor ve bu da fiyat artışına sebep oluyor.

Token yakım işleminin yanı sıra BNB, yatırımcıların özel token seçimine erişebileceği Binance Launchpad nedeniyle de cazip hale geldi.

LTC’yi zirveye taşıyan ne?

Litecoin’de, 5 Ağustos’ta LTC fiyatının 100 dolara yükselmesiyle halving işlemi yapıldı. Halving’den sonra madenciler için blok ödülü 12,5 LTC‘ye düşürüldü ve fiyat 100 doların altına geriledi.

Bu haberin yazıldığı esnada LTC 86 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 2019’un ilk 8 ayında %214 oranında artış yakalayan Litecoin’le kıyas etmek gerekirse, Bitcoin’in aynı süre zarfındaki artışı %168.

LINK üçlüyü tamamlıyor

Chainlink (LINK) de olağanüstü bir performans kaydetti. 2019 başında 0,29 dolardan işlem gören LINK bu ayın başında 2,35 dolara yükseldi  Bu sayı Bitcoin’e göre %500 civarında bir büyümeyi işaret ediyor.

Ayrıca LINK, Google ve Oracle ile yüksek profilli ortaklıklar oluşturdu. Bu nedenle, LINK’nin fiyat performansı ağırlıklı olarak kripto piyasasına dayanmıyor.

Bu ayın başlarında, popüler kripto para analisti Josh Rager, LINK ve Litecoin (LTC) arasında kalanlar için LINK’nin daha iyi bir yatırım seçeneği olduğunu öne sürmüştü:

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1157514989122543621

2019’da altcoinler, toparlanma ve yeni ATH’ler görme yönünde zayıf momentumlar gösterdi. Bu altcoinlerden bazıları, temel olarak 2019’u durağan geçiren XRP ve XLM gibi geri kazanım umudu gösteremeyen kripto paralar oldu. David’e göre XRP en iyi 10 altcoin arasında 9. sırasını korurken, Stellar son sırada yer alıyor.

Uzmanlara göre Bitcoin’in baskınlığı artmaya devam ederken bu üç altcoin, portföylerini genişletmek isteyen yatırımcılar için uygun seçenekler olduğunu kanıtladı.

zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin