Bitcoin fiyatı son 5 ayın en düşük seviyesini gördü, yolculuk 29.000 dolara mı?
Bitcoin fiyatı son 5 ayın en düşük seviyesini gördü, yolculuk 29.000 dolara mı?

Bitcoin fiyatı son 5 ayın en düşük seviyesini gördü, yolculuk 29.000 dolara mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 5 aydan beri ilk kez 38.000 doların altına indi. Bir önceki ayın tüm çöküşleri ve düşüşleri boyunca bu seviyenin üzerindeki konumunu başarıyla koruduğu düşünüldüğünde, bu kripto varlık için çok önemli bir nokta. Çoğu kişi bunun yalnızca kısa sürede çözülecek geçici bir aksilik olduğunu düşünmek isterken, analist Nicholas Merten yatırımcıları daha fazla volatiliye hazırlanmaları konusunda uyardı.

Daha fazla olumsuzluğa hazırlanın

YouTube kanalındaki yakın tarihli bir videoda Merten, 87 binden fazla abonesiyle Bitcoin’i (BTC) çevreleyen bazı kasvetli analizlerini paylaştı.

Merten, Bitcoin’in 41 bin dolardan 44 bin dolara sıçradığı zamandan elde edilen kazanımların hızla azaldığına ve kripto varlık düşüş trendi ile aşağı inerken çok fazla önemli destek aralığı bulunmadığına dikkat çekti.

Fiyatı yaklaşık bir yıl içinde görülmeyen seviyelere çekecek büyük bir oynaklık öngörüyor. Piyasayı, fiyatın 29.000 $ aralığına düştüğünü görecek olan Mayıs 2020 ile karşılaştırıldığında. “Bu noktada, Mayıs ayında gördüklerimizi bir dereceye kadar tekrarlamamız muhtemel” dedi.

“Bu aralığa (29.000 ila 30.000 $) kadar bir düzeltme yapmak, insanları maksimum acı olarak tanımlayacağım şeye yönlendirmek temelde, herkesin, hatta boğaların bir ayı piyasasında olduğumuza ikna olduğu zaman, korkunun en yüksek noktasını tanımlar.”

Analistler, Bitcoin fiyatını tahmin ettiği aralığa getirecek olan %20 ila %30 arasında daha fazla olumsuzluk bekliyorlar.

Bitcoin price chart from TradingView.com

Bitcoin’de hâlâ yükselişte

Merten’in kısa vadede Bitcoin için böyle kasvetli bir teşhis koyması, analistin uzun vadede özellikle düşüş eğiliminde olduğu anlamına gelmiyor. Piyasanın düşüş eğilimi göstermesine rağmen, Bitcoin için yükseliş umutlarının olduğunu açıkladı.

“Son birkaç haftadır kısa vadede düşüşe geçtik ve daha fazla dezavantajın olduğuna inanıyoruz, ama ben hala uzun vadeli bir boğayım.”

Ek olarak Merten, piyasanın hâlâ bir boğa trendinde olduğu gerçeğini yineliyor. Genellikle fiyatlar şimdi olduğu kadar hızlı düşmeye başladığında, çoğu boğa piyasasının bittiğine inandığı için panik alana yayılır. Merten için durum böyle değil. Aşağı doğru bir düzeltmenin muhtemel olduğu gibi, Bitcoin’in çok hızlı değişebileceğini ve 150 bin ila 200 bin dolar aralığına doğru ilerleyebileceğine inanıyor.

“Hâlâ bir ayı piyasasında değil boğa piyasasında olduğumuza inanıyorum. Bu düzeltmeyi görmemiz çok muhtemel, ancak aynı zamanda, sonunda kendimizi bir sonraki yükseliş trendine yerleştirmek ve Bitcoin için 150 bin dolar, 200 bin dolar aralığına doğru yola çıkmak için katalizör olabilir.”

Haber yayına hazırlanırken, Bitcoin fiyatı % 10’a varan düşüşle 37.000 dolara kadar düştükten sonra 38.000 dolar bandında hareket ediyordu.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin