bitcoin ath
Bitcoin 'de son 3 yılın en yüksek değeri görüldü, Sermaye değeri ise artmaya devam ediyor

Bitcoin ‘de son 3 yılın en yüksek değeri görüldü, Sermaye değeri ise artmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, bugün 18.700 dolar bandına girerek son 3 yılın en yüksek değerine ulaşmış oldu. Yılbaşından bu yana getiri ise yüzde 135’in üzerine çıktı. Mayıs ayındaki Bitcoin halving’den bu yana ise yüzde 88 değer kazandı.

Bitcoin yükselişine devam ederken kurumsal yatırımcılar ve sektör analistleri tüm zamanların en yüksek fiyatı 20.000 dolar hedefine kilitlenmiş gibi. Bitcoin, 2017 yılında sadece 10 günde 10.000 dolardan 20.000 dolara yükselmişti. 20.000 dolar seviyesinde ise 72 saatten daha az tutunmayı başaran BTC, takip eden yılda yüzde 80 değer kaybı görmüştü.

Son 3 yılda ise çok şey değişti. Petrol vadeli işlemleri negatif gitti, merkez bankalarındaki faiz oranları düştü, ancak tüm karamsar eleştirilere rağmen Bitcoin değerini sıfırlamadı. Bunun yanında şu an görülen ralli, bu sefer çok daha kalıcı ve tutarlı. Fiyat neredeyse 3 aydır 10000 doların üzerinde ve şu an  18.500 doların üzerinde yükselme eğilimi devam ediyor.

Bitcoin sermaye değeri resmin önemli bir parçası

Diğer yandan bitcoin sermaye değeri de en az bitcoin fiyatı kadar önemli bir faktör.  Bitcoin, değerini kısmen sınırlı arz ve fiat para birimlerinin enflasyonuyla mücadele edeceği savından alıyor. Bu, piyasa sermayesini çok daha önemli kılıyor. Bitcoin arzı sınırlı ve yavaşça artmakta. Bu nedenle toplam piyasa değeri, pazarın zaman içinde nerede olduğunu daha iyi gösteriyor. Şu anda piyasa değerinde 339 Milyar doların biraz üzerinde duruyoruz.

Dolayısıyla hem bireysel hem de kurumsal tüccarlar için izlenecek tek ölçü BTC fiyatı değil, getiriler de büyük resmin bir parçası. Bitcoin’in ekosisteminde, en az 10 $ olan cüzdan adreslerinin sayısındaki artış, aktif adreslerde artış, spot döviz rezervlerinde, CME ve en iyi türev borsalarındaki artış gibi birkaç olumlu işaret daha var. Gerçekleşmiş sermaye ve kurumlar tarafından bir varlık olarak tutulan BTC, bir rezerv varlık olarak 2020’de istikrarlı bir şekilde arttı. Aynı şekilde stabilcoin serbest dolaşımı da arttı.

Hızla artan bu değerlerin yanında ana akım medyada ve sosyal medya platformlarında Bitcoin hakkında çok daha az tartışma var. Diğer bir deyişle sosyal platformlarda daha olgun bir hava var. Bu tam bir tezat oluşturuyor ama aynı zamanda Bitcoin’in son ATH’sini geçmesi için ortam oldukça müsait gibi duruyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Office 2016 Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin