Toparlanma belirtilerine rağmen Bitcoin’de bu tehlike hâlâ geçmiş değil
Toparlanma belirtilerine rağmen Bitcoin’de bu tehlike hâlâ geçmiş değil

Toparlanma belirtilerine rağmen Bitcoin’de bu tehlike hâlâ geçmiş değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Birkaç kötü geçen haftadan sonra, Bitcoin şimdi Death Cross olarak bilinen daha sert düşüş riski içeren bir fiyat formasyonu tehlikesiyle karşı karşıya. Şimdi, 50 günlük Hareketli Ortalama, 200 günlük Hareketli Ortalama’nın altına düştüğü için para birimi büyük bir düşüş yaşıyor. Aslında, geçen Pazartesi günü, BTC fiyatı Eylül 2021’den bu yana ilk kez 40.000 doların altına düştü.

BTC/USDT günlük grafik

Bu düşüş BTC yatırımcılarını doğrudan etkilese de Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH) ve Solana gibi diğer kripto para birimlerinin fiyatı da tehdit altında.

Ekim 2021’de, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) ilk spot tabanlı Bitcoin ETF ortaya çıktığında, Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek (ATH) rekoru olan 68.500 $’a ulaştı. Ardından, kripto para değeri, Ağustos 2019’dan bu yana en uzun kaybeden mumları gösteren sürekli bir düşüş yaşadı.

Fiyat, Pazartesi düşüşünden sonra toparlanmış olmasına rağmen, Death Cross hâlâ bir tehdit olarak köşede duruyor. Şu anda, Bitcoin’in en büyük zorluğu, bahsedilen düşüş sinyalinden uzaklaşmak için 40.000 $ alanının üzerine çıkmaktır.

Pek çok uzman, bu Death Cross gerçekten ortaya çıkarsa, yatırımcıların panikle satış yapabileceğini ve bir ayı sezonunun meşru hale gelebileceğini söylüyor. Ne zaman bir satış sezonu meydana gelse, BTC değeri aniden rekor düşük seviyeler görüyor. Aslında, 30 Mayıs 2021’de BTC fiyatı 24 gün içinde 36.500 dolardan 28.000 dolara düştü. Ek olarak, Mart 2020’de Bitcoin’in değeri tek bir günde 8.000 dolardan 4.000 dolara düşmüştü.

Federal Rezerv enflasyon konusunda sıkı önlemler alırken, Bitcoin daha da fazla sorunla karşı karşıya. Ekim ayında olağanüstü bir ralli yaptıktan sonra birkaç ay içinde yaklaşık %40 değer kaybetti.

Bu arada Uluslararası Para Fonu, borsa ile ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Mali otorite ayrıca, kırılgan kripto para fiyat hareketinin çeşitli finansal piyasalar için risklere yol açabileceği konusunda ısrarcı görüşünü devam ettiriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı şu an ne kadar?

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin