Bitcoin dakikalar içinde 300 dolar geriledi: Seçim volatilitesi mi?
Bitcoin dakikalar içinde 300 dolar geriledi: Seçim volatilitesi mi?

Bitcoin dakikalar içinde 300 dolar geriledi: Seçim volatilitesi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, ABD Başkanlık Seçimleri’ne kısa bir süre kala hareketlenmeye başladı. Kripto para birimi birkaç dakika içinde 300 dolar kaybetti ve bu esnada piyasanın tamamı darbe aldı.

Bitcoin dakikalar içinde 300 dolar kaybetti

Birkaç gün önce kırdığı 14.000 doların üzerinde tutunmayı başaramayan Bitcoin sadece birkaç dakika içerisinde yaklaşık 300 dolar kaybetti.

Bitcoin’in hakimiyeti de son 24 saatte neredeyse %0,5 oranında azaldı, bu da altcoinlerin bu oynaklıktan yararlanarak ataklar yapmaya çalıştığı anlamına geliyor.

BTC nihayet 2019’un yüksek seviyesini kırdıktan sonra cumartesi günü manşetleri süslemişti. Bitcoin Ocak 2018’den bu yana ilk kez 14.000 doların üzerine çıktı ve yaklaşık 14.100 dolarla yeni bir zirve belirledi.

Hakimiyet de düşüyor

Ancak ayılar hareketi durdurdu ve BTC’yi aşağı çekmeye başladı. Bu satırları yazarken, BTC 13.500 dolar civarında. Üstelik pazardaki hakimiyeti de son 24 saatte yaklaşık %0,5 azaldı.

Bitcoin düşmeye devam ederse en önemli destek seviyeleri 13.270, 13.190 ve 12.970 dolar. Alternatif olarak tersine dönerse 13.800, 13.900, 14.170 ve 14.380 dolarda direnç var.

2 Kasım Bitcoin fiyat grafiği
2 Kasım Bitcoin fiyat grafiği

ABD 2020 Başkanlık seçimlerinin nihai sonuçlarının artık çok yakın olduğunu belirtmekte fayda var. Tarih, sonucun geleneksel finans piyasalarını etkilediğini gösteriyor. Çoğu topluluk üyesi, Bitcoin’i nasıl etkileyebileceği konusunda spekülasyon yapıyor. Popüler TV sunucusu Max Keizer, bir sonraki ABD Başkanı kim olursa olsun, Bitcoin’in nihai kazanan olacağına inanıyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin