Aktif Bitcoin cüzdanı sayısı düşüyor.
Aktif Bitcoin cüzdanı sayısı düşüyor.

Bitcoin cüzdanı, “Korkunç” kullanıcı deneyimini çözmek için adresleri gizleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir Bitcoin cüzdan, Bitcoin (BTC) ve kripto işlemlerinin benimsenmesini genişletmeyi hedeflemekte ve adreslerini hatırlamasını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

İspanyol geliştirici José Femenías Cañuelo geliştirdiği bu Easypaysy adlı Bitcoin cüzdanını 1 Aralık’ta piyasaya sürdü.

Geliştiriciler: Bitcoin adresleri “insanlar için değil”

Cañuelo, halihazırda kullanılmakta olan cüzdanların, ezberlemesi tamamen imkansız olan harf ve sayıların rastgele koleksiyonları olan cüzdan adreslerinin karmaşık yapısından etkilendi.

Easypaysy’nin resmi tanıtımında Bitcoin’in kullanıcı deneyimini ve arabirimi “korkunç” olarak nitelendirdi.

“Bitcoin adresleri aslında insanlar için değildir.Hiç kimsenin sizi sadece IP adreslerini kullanarak dünya çapında internette dolaşmanızı beklemediği gibi hiç kimse bir kripto adresine ödemeleri yapmak veya almak zorunda kalmamalı.”

M-cüzdan servisi, kullanıcılara üç Bitcoin “hesap” formatı sunarak çalışır. Bunlar, başkalarının gerçek Bitcoin (BTC) adreslerini kullanmak yerine kripto para birimi fonları gönderebileceği daha kullanıcı dostu bir şekilde tasarlanmış tanımlayıcılar kullanılır.

Maskenin ardında, fonlar normal işlemlerde olduğu gibi BTC adreslerine iletiliyor, Cañuelo hiçbir adresin bir kereden fazla kullanılmayacağını vaat ediyor.

2014 yılında kullanıma açılan BitcoinWallet.com ve geçen yıl hizmete giren Ethererum Name Service for Ether (ETH) sistemleri de dahil olmak üzere yıllar içinde benzer çözümler önerdi.

Bununla birlikte, Bitcoin eğitimci ve geliştiricisi Jimmy Song, Bitcoin adreslerini hatırlanabilir formata dönüştüren Easypaysy projesini “ilginç” olarak değerlendirdi.

“Dezavantajları hiç düşünmedim, ancak Easypaysy bugün kullandığımız adreslerden daha kolay hatırlanması gereken kimlikleri mümkün kılıyor. Bu cüzdan sadece kolay hatırlama olanağı sağlamayacak, aynı zamanda kartvizitlere basılabilecek” açıklamasında bulundu.

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, cüzdan güvenliği şu anda adres paylaşım kolaylığından çok daha önemli bir sorun teşkil ediyor. Çok sayıda Bitcoin kullanıcısı hala üçüncü taraflara fonlarını saklamaları konusunda güven duyuyorsa, birisinin kendi özel anahtarlarını kontrol etmeme riskini vurgulamak için özel bir çaba gösteriliyor.

                                                                                Cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin